Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ο Boy George επέστρεψε κλεμμένη εικόνα


Μεταβυζαντινή εικόνα του Χριστού παραδόθηκε από τον δημοφιλή καλλιτέχνη της ποπ μουσικής Boy George στον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι αγόρασε την εικόνα «καλή τη πίστη» το 1985 από έμπορο έργων τέχνης στο Kings Road του Λονδίνου, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική της προέλευση.

Ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρει ότι η εικόνα ανήκει στον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος βρίσκεται στο κατεχόμενο από το 1974 Νέο Χωριό Κυθρέας.

Η εικόνα, η οποία εντοπίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Boy George, κλάπηκε από τις κατοχικές δυνάμεις για να καταλήξει σε κατάστημα εμπόρου τέχνης στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ειδικοί βυζαντινολόγοι και ο πρόσφυγας ιερέας του χωριού έδωσαν τις σχετικές μαρτυρίες προς τον Βρετανό καλλιτέχνη. Σε ένδειξη ευαρέσκειας για τη χειρονομία του δημοφιλούς καλλιτέχνη ο Επίσκοπος Νεαπόλεως του δώρισε σύγχρονη βυζαντινή εικόνα του Χριστού με την ευχή και άλλοι να μιμηθούν το παράδειγμά του.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: