Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τέχνη και επιστήμη σε ένα μουσείο


Στις 17 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στη Σιγκαπούρη το πρώτο μουσείο στον κόσμο που συνδυάζει την τέχνη με την επιστήμη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Η μόνιμη έκθεση του μουσείου έχει τίτλο «Τέχνη Επιστήμη: Ένα Ταξίδι στη Δημιουργικότητα» και αποτελείται από τρία μεγάλα τμήματα που ονομάζονται Περιέργεια, Έμπνευση και Έκφραση.

Έξι μεγάλων διαστάσεων έργα τέχνης στεγάζονται στην αίθουσα Έμπνευση, συμπεριλαμβανομένης μιας πτητικής μηχανής σύμφωνα με σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενός ψαριού ρομπότ, ενός αρχαίο κινέζικου παπύρου και ενός παραδοσιακού φαναριού Κονγκ Μινγκ.

Στην αίθουσα Έκφραση συνδυάζονται κινούμενες εικόνες με ηχητικά και οπτικά εφέ και στην αίθουσα Περιέργεια οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μια αιωρούμενη σκάλα και διαφανείς παπύρους που κρέμονται από ένα επικλινές ταβάνι.

Στο μουσείο υπάρχουν συνολικά 21 αίθουσες. Το κτίριο του μουσείου είναι εμπνευσμένο από το λουλούδι του λωτού και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συγκεντρώνει το νερό της βροχής και να δημιουργεί τεχνητούς καταρράκτες.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: