Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η απεργιακή ατζέντα της Τετάρτης

Τα κλειστά φαρμακεία, τα ακινητοποιημένα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού καθώς και το «χειρόφρενο» στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ το μεσημέρι συνθέτουν το απεργιακό σκηνικό της Τετάρτης.


Πιο συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της χώρας για τρεις ημέρες μετά την απόφαση του κλάδου για πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ως αντίδραση στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά στο «άνοιγμα» του επαγγέλματος από το υπουργείο Υγείας. Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα διημερεύοντα ή αντίστοιχα διανυχτερεύοντα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Την ίδια στιγμή, δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρότι ο διάλογος για το νομοσχέδιο των αστικών συγκοινωνιών είναι σε εξέλιξη. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κανονικά ωστόσο κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στον ΟΣΕ-Προαστιακό ξεκινούν οι εργαζόμενοι για το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Ιανουαρίου. Συνεπώς, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή προχωρούν από την Τετάρτη και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, πλην των Αθηνών. Ωστόσο η Ολομέλεια ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται ο δικηγορικός σύλλογος Αθήνας θα λάβει τις αποφάσεις του την Τετάρτη.

Δημοσκόπηση για τα "κλειστά" επαγγέλματα

Στην κοινή γνώμη προσφεύγει το υπουργείο Οικονομικών μέσω πανελλαδικής δημοσκόπησης για τα "κλειστά" επαγγέλματα. Σε δέκα μέρες τα αποτέλεσμα της έρευνας.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι "προχωράμε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, πέρα από το πολιτικό κόστος", αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, η πανελλαδική αυτή έρευνα, θα γίνει με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα, 18 ετών και άνω, με απλή τυχαία δειγματοληψία από αρχείο τηλεφώνων του ΟΤΕ. Το δείγμα θα είναι αναλογικό της κατανομής του πληθυσμού έρευνας, ως προς περιφέρεια, φύλο και ηλικία.

Η δημοσκόπηση ανατέθηκε στην εταιρία Metron Analysis, και το κόστος ανέρχεται σε 8.000 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Η εταιρία πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνα και να έχει αποστείλει τα αποτελέσματα στο υπουργείο Οικονομικών, εντός 10 εργάσιμων ημερών από την έναρξη των συνεντεύξεων.

Στην απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου ορίζεται, επίσης, ότι ευθύνες της εταιρίας είναι, ο σχεδιασμός του ερωτηματολογίου, η δειγματοληψία, η διεξαγωγή των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, η επεξεργασία και ο λογικός έλεγχος των ερευνητικών δεδομένων, η ανάλυση των δεδομένων και η παραγωγή της τελικής αναφοράς. Το υπουργείο θα έχει εγκρίνει εκ των προτέρων το ερωτηματολόγιο. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξει οριζόντια άρση όλων των δεσμεύσεων και ρυθμίσεων στο σύνολο των "κλειστών" επαγγελμάτων. Τα άλλα υπουργεία θα αναλάβουν να προωθήσουν εξειδικευμένα νομοσχέδια για τις επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες είναι αρμόδια. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές δικηγόρων, μηχανικών, ορκωτών λογιστών και αρχιτεκτόνων, ενώ αίρονται όλοι οι περιορισμοί (γεωγραφικοί, ποσοτικοί, πληθυσμιακοί κ.λπ.) που υπάρχουν σήμερα σε περίπου 160 επαγγέλματα.

ΝΔ: Λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης

Συνάντηση με τους φορείς που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο για τα κλειστά επαγγέλματα είχε στη Ρηγίλλης ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος άκουσε τις απόψεις των εκπροσώπων των συμβολαιογράφων, των φαρμακοποιών, των ορκωτών λογιστών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των δικηγόρων, οι οποίοι του μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό τους για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα των "κλειστών επαγγελμάτων".

Παρέθεσαν, μεταξύ άλλων, τις διαφωνίες τους για τις "οριζόντιες" ρυθμίσεις, οι οποίες "προωθούνται χωρίς ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ασφάλεια του πολίτη και οι πόροι των ασφαλιστικών ταμείων". Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι είναι σταθερά υπέρ της άρσης περιορισμών στην παροχή προιόντων και υπηρεσιών, θεωρεί ότι τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τις επιδιώξεις της, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση με τους φορείς.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: