Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νιώθετε κουρασμένοι;

Για την κούραση και την εξάντλησή μας μπορεί να φταίει η έλλειψη της βιταμίνης Β12. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι είμαστε άρρωστοι, έχουμε αναιμία ή ότι πάθαμε... Αλτσχάιμερ, επειδή ξεχνάμε διάφορες υποχρεώσεις μας. Εντούτοις, το πρόβλημά μας είναι ίσως πολύ απλούστερο, αναφέρει στην ιατρική στήλη της η εφημερίδα «Wall Street Journal».


Συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα κόπωσης και κακής μνήμης επειδή τους λείπει η βιταμίνη Β12, μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα επίπεδά της, πάντως, μπορούν να προσδιοριστούν με μια απλή εξέταση αίματος και έτσι είναι εύκολο κάποιος να πληροφορηθεί κατά πόσο για τα συμπτώματά του ευθύνεται η έλλειψη της Β12 ή κάτι άλλο.

Η Β12 είναι σημαντική, γιατί ρυθμίζει μεταξύ άλλων τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Νεότερη έρευνα δείχνει ότι η έλλειψή της είναι σπάνια στους ενηλίκους, αλλά συνηθισμένη σε ηλικίες άνω των 60, καθώς και σε νέες γυναίκες και άνδρες που αποφεύγουν συστηματικά τα γαλακτοκομικά και το κρέας ή σε όσους παίρνουν αντιόξινα.

Συνήθη συμπτώματα σε όσους έχουν έλλειψη της Β12 είναι η κατάθλιψη, η σύγχυση, η ανορεξία και προβλήματα ισορροπίας, η αναιμία, το κακό μνημονικό κλπ.

Πηγή: vita.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: