Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ελπίδες για θεραπεία του καρκίνου του δέρματος


Ελπίδες για θεραπεία του καρκίνου του δέρματος

Φάρμακο που επιτίθεται ακόμα και στις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του δέρματος, το κακόηθες μελάνωμα, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, που ελπίζουν ότι θα αλλάξουν για πάντα τα δεδομένα στον τρόπο θεραπείας της ασθένειας.
Η ερευνητική ομάδα, υπό τον καθηγητή Μοριακής Ογκολογίας του Ινστιτούτου Καρκινικής Έρευνας του Λονδίνου, Ρίτσαρντ Μάραϊς, παρατήρησε ότι “για πρώτη φορά στο θέμα του μελανώματος, έχουμε μία θεραπεία, η οποία αποφέρει αποτελέσματα σε σημαντική αναλογία ασθενών”.

Το φάρμακο, γνωστό ως RG7204 ή PLX4032, επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα, που φέρουν µια συγκεκριµένη µετάλλαξη, η οποία υπάρχει περίπου στο 60% των µελανωµάτων. Το κακόηθες µελάνωµα προκαλείται κυρίως από την παρατεταµένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και είναι πολύ επικίνδυνη μορφή καρκίνου, γιατί, παρά το γεγονός ότι µπορεί να θεραπευθεί εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως, στην περίπτωση που εξαπλωθεί, µόνο το 10% των ασθενών καταφέρνει να επιζήσει για ένα χρόνο.

Από τις κλινικές μελέτες προέκυψε ότι, ασθενείς σε προχωρηµένο στάδιο, μετά τη χορήγηση του φαρμάκου, έζησαν μερικά χρόνια περισσότερα µετά τη χορήγησή του, σε σχέση με εκείνους, που λάμβαναν την καθιερωμένη θεραπεία.

Από τα μέχρι στιγμής δεδοµένα των επιστημόνων προκύπτει, ότι το RG7204 είναι κατάλληλο για τις µισές περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από µελάνωµα και των οποίων τα καρκινικά κύτταρα φέρουν τη µετάλλαξη.

Επιπλέον, από τους ασθενείς αυτούς 80% ανταποκρίνεται θετικά στη χορήγηση του φαρµάκου.
Πηγη:cosmo.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: