Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αϊτή: Στα χέρια της δικαιοσύνης ο Ντιβαλιέ


Οι αρχές της Αϊτής θα ανακρίνουν τον πρώην δικτάτορα, Ζαν Κλοντ "Baby Doc" Ντιβαλιέ, για να καθοριστεί αν θα πρέπει να διωχθεί για κλοπή από το θησαυροφυλάκιο της χώρας
κατά την περίοδο της εξουσίας του, "Θα ανακριθεί και θα παραμείνει στη διάθεση του δικαστικού συστήματος", δήλωσε σήμερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ένας αϊτινός δικαστής και μια διμοιρία της αστυνομίας εισήλθαν στο ξενοδοχείο του Πορτ-ο-Πρενς, όπου διαμένει ο Ντιβαλιέ, 59 ετών, μετά την επιστροφή του στη χώρα την Κυριακή, μετά από 25 χρόνια εξορίας στη Γαλλία-είχε εγκαταλείψει την Αϊτή το 1986 για να γλιτώσει από τη λαϊκή εξέγερση. Ένα όχημα για τη μεταφορά κρατουμένων σταμάτησε μπροστά στην πόρτα του ξενοδοχείου, η οποία αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επικριτές του ζητούν από την κυβέρνηση της Αϊτής τη σύλληψη και την άσκηση δίωξης σε βάρος του Ντιβαλιέ για τη θανάτωση και το βασανισμό χιλιάδων αντιπάλων του, που όπως λένε, συνέβησαν κατά τη διάρκεια της 15ετους εξουσίας του στην φτωχή αυτή χώρα της Καραϊβικής, η οποία άρχισε το 1971.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: