Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζεται ο διάλογος για τις αστικές συγκοινωνίες

Χωρίς να εκδοθεί ανακοίνωση και χωρίς να γίνουν δηλώσεις, συνεχίστηκε και σήμερα για δεύτερη μέρα ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.
Σήμερα την πόρτα του υπουργείου πέρασαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρόνο διαρκεί ο διάλογος. Η συνάντηση, όπως και χτες, έγινε αρχικά με τον υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα και συνεχίστηκε με τον γγ του υπουργείου κ. Χάρη Τσιόκα.

Πηγές του υπουργείου χαρακτήριζαν εποικοδομητικό το διάλογο, ο οποίος διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ενώ από την πλευρά των εργαζομένων διατυπώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ενστάσεις για επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν υπάγονται στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, θεωρούν ως κόκκινη γραμμή, τις περικοπές των αποδοχών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις απολύσεις.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης να προσέλθουν στο διάλογο με το υπουργείο.

Αύριο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και στα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: