Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αιματηρά επεισόδια στη Νιγηρία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Νιγηρία, όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ για να καταστείλουν τις συγκρούσεις μεταξύ νεαρών χριστιανών και μουσουλμάνων με αφορμή τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους για τις εκλογές του Απριλίου.


Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο που χρησιμοποιείται ως κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην πόλη Τζος, όταν νεαροί χριστιανοί προσπάθησαν να εμποδίσουν μουσουλμάνους αξιωματούχους της εφορευτικής επιτροπής να παραδώσουν εκλογικό υλικό.

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία σε όλη τη Νιγηρία έχουν κλείσει για την εγγραφή των ψηφοφόρων, που ξεκίνησε το Σάββατο, και για αυτό δεν υπήρχαν μικρά παιδιά στο χώρο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε αλλά ήταν εξαγριωμένοι", δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Αμπντουλραχμάν Ακάνο μιλώντας σε δημοσιογράφους. "Άρχισαν να πετούν πέτρες στους στρατιώτες οι οποίοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το αμυνθούν ανοίγοντα πυρ", πρόσθεσε.

Τα θύματα είναι δύο νεαροί που χτυπήθηκαν από σφαίρες και ένας εκλογικός αξιωματούχος ο οποίος λιντσαρίστηκε από το πλήθος. Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: