Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Βιβλική καταστροφή στην Βραζιλία


Ξεπερνούν τους 700 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις , στην χειρότερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Βραζιλίας.


Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, διασώστες και εθελοντές συνεχίζουν να ψάχνουν για αγνοούμενους, κάτω από τόνους λάσπης, στα περίχωρα του Ρίο ντε Τζάνερο και στις πόλεις Νόβα Φριμπούργκο, Τερεζόπολις και Πετρόπολις.
Κάθε μέρα που περνάει, φέρνει στο φως όλο και περισσότερα πτώματα, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό. Μέσα σε μια εβδομάδα , πάνω από 700 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, από τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν την ορεινή περιοχή γύρω από τη Βραζιλιάνικη πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με κατοίκους των πληγέντων περιοχών αλλά και διασώστες, υπάρχουν δεκάδες-αν όχι εκατοντάδες πτώματα-παρασυρμένα από τα ορμητικά νερά, θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης και κατεστραμμένων σπιτιών.

Καθημερινά, ελικόπτερα πετούν πάνω από τις πληγείσες περιοχές για να εντοπίσουν επιζώντες αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρη: «Φεύγουμε με το ελικόπτερο γεμάτο τρόφιμα αλλά γυρνάμε γεμάτοι πτώματα. Βλέπουμε εικόνες αποκάλυψης» δήλωσε στο CNN ο Κάρλος Φαλκόνι, επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης.

Μέχρι τώρα, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 200 ενώ οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι, ξεπερνούν του 14.000.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: