Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κάθε αρχή και δύσκολη


Οι γιορτές των Χριστουγέννων με τα πλούσια δείπνα και τις… γαστρονομικές ατασθαλίες σας άφησαν μερικά κιλά παραπάνω…
Καλή λύση εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή είναι η γυμναστική, που αν και ακούγεται εύκολο ως θεωρία, στην πράξη λίγο κολλάτε.

Για να μπείτε... ομαλά σ’ ένα πρόγραμμα, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με μικρά βήματα που κάνουν τη ζωή σας λιγότερο καθιστική, όπως δημοσιεύει η βρετανική Τelegraph.

Συνδυάστε τη γυμναστική με διασκέδαση

Αν το τζόκινγκ είναι το αγαπημένο σας χόμπι, τρέξτε γύρω από ένα πάρκο. Αν πάλι σας αρέσει το ποδήλατο, σχεδιάστε μια όμορφη διαδρομή και ακολουθήστε τη. Με λίγα λόγια, φροντίστε να συνδυάσετε τη γυμναστική με κάτι που σας διασκεδάζει.

Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται

Βρείτε μια συμπάσχουσα φίλη και προτρέψτε τη να ξεκινήσετε μαζί. Ενθαρρύνετε κάθε της προσπάθεια και ζητήστε της να κάνει το ίδιο και για σας. Τις μέρες που σκέφτεστε να το ακυρώσετε είναι καλό να έχετε δίπλα σας κάποιον που θα είναι εκεί για να σας υπενθυμίσει τα οφέλη της γυμναστικής.

Ομαδική θεραπεία

Δεν αντέχετε τη μοναξιά; Δοκιμάστε ένα γκρουπ. Γραφείτε σε μια ομάδα volley, τένις, γιόγκα, κολύμβησης ή και aerobic. Είναι πολύ πιο ανακουφιστικό να προσπαθείτε μαζί με άλλους. Επιπλέον, ο καθένας δουλεύει διαφορετικά και έτσι μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις, βαθμολογώντας την κάθε σας επίδοση.

Είστε ό,τι τρώτε

Αν δεν τρέφεστε καλά ή δεν πίνετε αρκετό νερό θα αισθανθείτε σύντομα την κούραση να σας καταβάλλει. Το καλύτερο είναι να τρώτε ένα μικρό γεύμα κάθε 2 περίπου ώρες έτσι, ώστε να κρατάτε τα επίπεδα ενέργειας πάντοτε ψηλά. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, ξεχάστε το γρήγορο φαγητό και προτιμήστε μια σούπα τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Περισσότερες επαναλήψεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζητούν το ίδιο πράγμα. Μια πιο καλλίγραμμη και τονισμένη εικόνα του εαυτού τους. Όποια όμως και αν είναι τα θέλω σας, η συνταγή είναι μία. Περισσότερες επαναλήψεις.

Το μαγικό έξι

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη γυμναστική συνηθίζουμε να περνάμε μια φάση 6 περίπου βδομάδων. Τις πρώτες δυο βδομάδες νιώθουμε πραγματικά ενθουσιασμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Όταν πλησιάζουμε στην τρίτη βδομάδα, αρχίζουμε σιγά σιγά να εφησυχάζουμε και φτάνοντας κοντά στην έκτη νιώθουμε αποθαρρημένοι και υπερβολικά κουρασμένοι. Το θέμα είναι λοιπόν να καταφέρετε να σπάσετε τον φραγμό των έξι αυτών βδομάδων. Αν το πετύχετε, η γυμναστική θα γίνει μεμιάς η πιο διασκεδαστική σας συνήθεια.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: