Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σουδάν: "Ναι" στην απόσχιση δίχνει το δημοψήφισμα


Σχεδόν το 99% των Νοτιοσουδανών ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από το βόρειο Σουδάν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στην δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή.


Τα μερικά αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις ότι οι πολίτες της περιοχής τάχθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας στην διαδικασία της περασμένης εβδομάδας, η οποία προβλεπόταν από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 η οποία έθεσε τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα που διαρκούσε δεκαετίες.

Ο ιστότοπος της Επιτροπής για το Δημοψήφισμα στο Νότιο Σουδάν (http://southernsudan2011.com/) αναφέρει ότι το 98,6% των πολιτών που έλαβαν μέρος στη διαδικασία ψήφισαν υπέρ της απόσχισης. Στο νότο το ποσοστό των καταμετρημένων ψήφων έφθασε το 80% και σε άλλες περιοχές το 100%.

Στελέχη της επιτροπής επιβεβαίωσαν ότι ο ιστότοπος και τα στοιχεία είναι αυθεντικά. «Αυτά είναι μερικά και προσωρινά [αποτελέσματα] ενώ εκκρεμεί η δημοσίευση των προκαταρκτικών και των τελικών αποτελεσμάτων. Ενδέχεται να αλλάξουν», ανέφερε ανακοινωθέν της επιτροπής στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: