Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επίδομα με... διαγωγή κοσμιοτάτη


Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση το οικογενειακό επίδομα στήριξης θα καταργηθεί στη Ρουμανία για τις οικογένειες, τα παιδιά των οποίων θα έχουν στο σχολείο βαθμό μικρότερο του 8 στη διαγωγή (στην κλίμακα από το 1 έως το 10).


«Η υπόσταση της κοινωνίας είναι σαφώς συνδεδεμένη με την εκπαίδευση. Χρειαζόμαστε μαθητές που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν θέλουμε να έχουμε υπεύθυνους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Ιοάν Νέλου Μπότις.

«Υιοθετήσαμε πλήρως ορθά μέτρα, ώστε να παρακινήσουμε το ενδιαφέρον των οικογενειών να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπότις είπε ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται να στηρίζει μία οικογένεια που είναι κοινωνικά αποκλεισμένη, μόνον αν η οικογένεια έχει το ενδιαφέρον να στέλνει τα παιδιά στο σχολείο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είναι μία σημαντική κίνηση όσον αφορά τη χορήγηση κοινωνικών βοηθημάτων. Η κεντρική ιδέα είναι να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα προς όλες τις οικογένειες ότι το πιο σημαντικό στην κοινωνία είναι οι μορφωμένοι πολίτες. Στείλτε τα παιδιά στο σχολείο. Στην περίπτωση αυτή θα διαθέσουμε πόρους στις κοινωνικά αποκλεισμένες οικογένειες», σημείωσε.

Πηγή: .real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: