Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου: ιστορική αλλαγή το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα

Οι αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα έχουν την "ευρύτερη υποστήριξη μεγάλου μέρους της κοινωνίας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.


Με τον πιο σαφή τρόπο ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ποια είναι η λογική της κυβέρνησης, αναφορικά με τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί και για τις οποίες έχει αναλάβει προεκλογική δέσμευση να εφαρμόσει, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είπε αναφορικά με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους ότι για την κυβέρνηση «ο περιορισμός στη νόμιμη άσκηση ενός επαγγέλματος, μπορεί να τεθεί μόνο με την ουσιαστική δικαιολογία της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «καμία άλλη δύναμη, παραταξιακή, συντεχνιακή, ή απλώς η αποφυγή του πολιτικού κόστους, δεν μπορεί να επιβάλει περιορισμούς». Και αυτή, όπως είπε, είναι η λογική του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «ιστορική αλλαγή» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση τολμά και προχωρά στις αλλαγές "προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και του πολίτη".

Ανέφερε επίσης ότι με τις προωθούμενες αλλαγές μπορεί να "ξεβολευτούν" κάποιοι, αλλά εκτίμησε ότι η κυβέρνηση, προωθώντας αυτές τις αλλαγές, έχει την "ευρύτερη υποστήριξη του μεγάλου μέρους της κοινωνίας", όπως, τουλάχιστον, αποτυπώνεται και στις διαβουλεύσεις που γίνονται αλλά και στις σχετικές αναλύσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "το φαινόμενο αυτό το βλέπουμε σε κάθε μεγάλη αλλαγή, είτε είναι το ασφαλιστικό, είτε η Παιδεία, τα κλειστά επαγγέλματα, η αλλαγή στους κανόνες χωροταξίας, η αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, ή οι ευρύτερες αλλαγές στο κράτος".

Ο κ. Παπανδρέου, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε, εξάλλου, και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του "νόμου περί ευθύνης υπουργών", μέσα στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα και μέχρι να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός είναι εφικτές διορθωτικές παρεμβάσεις, "ώστε να εξαλειφθούν ανεπίτρπτες διακρίσεις υπέρ των υπουργών, οι οποίες δεν επιβάλλονται από το Σύνταγμα".Υπενθύμισε επίσης, ότι η ισχύουσα συνταγματική ρύθμιση είχε ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή, υπενθύμιση η οποία είχε, μάλλον, ως αποδέκτη την αντιπολίτευση και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: