Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Και όμως…Οι άντρες είναι το ασθενές φύλο!


Αν νομίζετε ότι το «ασθενές» φύλο σχετίζεται με τις γυναίκες, πλανάστε οικτρά! Σύμφωνα με μια νέα νοτιοκορεάτικη επιστημονική μελέτη,
οι άντρες είναι πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματα, σε σχέση με τις γυναίκες, όταν τα δύο φύλα βρεθούν υπό την ίδια πίεση στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ατζού, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής ιατρικής "Occupational Medicine", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", μελέτησαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων -από 40 εταιρίες- , οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης. Μετά από έξι μήνες, οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν, αν είχαν κρυολογήσει το προηγούμενο τετράμηνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες, που ένιωθαν στρες στη δουλειά τους, ήταν πολύ πιθανότερο και μάλιστα κατά 74%, σε σχέση με τις γυναίκες, να έχουν κρυολογήσει, γεγονός που αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερης κατάπτωσης του ανοσοποιητικού συστήματός τους. Οι γυναίκες, τουναντίον, φαίνεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη "στωικότητα" και ανθεκτικότητα (γκρινιάζοντας πολύ λιγότερο, επίσης, σε σχέση με τους άντρες!), σε ανάλογες συνθήκες στρες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άντρες υπερεκτιμούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος σε σχέση με τις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο αυτό που είναι ήδη γνωστό. Ότι, δηλαδή, οι γυναίκες απευθύνονται στους γιατρούς και στους γύρω τους με διαφορετικό τρόπο για το κρυολόγημά τους εν συγκρίσει με τους άνδρες και μάλιστα παραπονούνται πολύ λιγότερο από αυτούς.

Από εργασιακής πλευράς, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο στη δουλειά τους οι άντρες να αντιδρούν χειρότερα- και να απουσιάζουν συχνότερα- σε σύγκριση με τις γυναίκες, εξαιτίας κρυολογημάτων που σχετίζονται κατά βάθος με το άγχος.

Άλλωστε, το στρες και η κατάθλιψη αποτελούν βασική αιτία απουσιών των εργαζομένων (και των σχετικών αδειών) από την εργασία τους σε πολλές χώρες, ενώ παράλληλα μειώνουν την παραγωγικότητα αρκετών από αυτούς που προσέρχονται στη δουλειά τους.

Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: