Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο Ντιβαλιέ


Η αϊτινή δημοσιογράφος Μισέλ Μοντάς, πρώην εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, και τρία άλλα άτομα υπέβαλαν σήμερα μήνυση για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά του πρώην δικτάτορα, Ζαν Κλόντ Ντιβαλιέ.
"Μόλις υποβάλαμε μηνύσεις για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον επίτροπο της κυβέρνησης", δήλωσε η Μισέλ Μοντάς, προσθέτοντας ότι η υπόθεση θα διαβιβασθεί σε έναν ανακριτή.

Η Μισέλ Μοντάς-της οποίας ο αποθανών σύζυγος, ο δημοσιογράφος Ζαν Ντομινίκ, είχε υποστεί εκφοβισμούς και είχε εξοριστεί την περίοδο του καθεστώτος Ντιβαλιέ-εστάλη και εκείνη στην εξορία μετά την καταστροφή του "Ραδιοσταθμού Αϊτή", όπου εργαζόταν, από συγγενείς του Ντιβαλιέ.

"Έχουμε υποβάλλει μήνυση για αυθαίρετη φυλάκιση, εξορία, καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας, σωματικά και ηθικά βασανιστήρια, παραβίαση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων", δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτροπο της κυβέρνησης (Γενικό εισαγγελέα) Ογκίστ Αριστίντας.

Οι άλλοι προσφεύγοντες είναι δύο πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, ο Αλιχ Φις Αιμέ και ο Κλόντ Ροζιέ, που είχαν φυλακιστεί για 10 χρόνια κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, καθώς και η Νικόλ Μαγκλουάρ.

Ο πρώην δικτάτορας επέστρεψε στην Αϊτή, την Κυριακή μετά από 25 χρόνια εξορίας στη Γαλλία, και κατηγορήθηκε για διαφθορά, υπεξαίρεση και συνεργασία με κακοποιούς, πριν αφεθεί ελεύθερος από την δικαιοσύνη της Αϊτής.

Στο μεταξύ ένας από τους δικηγόρους του Ντιβαλιέ δήλωσε σήμερα, ότι δεν έχει απαγορευτεί η έξοδος του από την Αϊτή, τρεις ημέρες μετά την επιστροφή έκπληξη του "Baby Doc".

"Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα", δήλωσε στο AFP ο Ραϊνόλντ Ζορζ από το ξενοδοχείο Karibe όπου ο πρώην αρχηγός του κράτους έχει εγκατασταθεί από την Κυριακή το βράδυ μετά την άφιξή του στο Πορτ-ο-Πρενς.

Ο Ζορζ ωστόσο, ανέφερε ότι ο Ντιβαλιέ δεν θα αναχωρήσει από την Αϊτή την Πέμπτη, ενώ το περιβάλλον του δήλωσε την Δευτέρα ότι ο πρώην πρόεδρος έχει ένα εισιτήριο επιστροφής στη Γαλλία στις 20 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: