Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σουβλάκι

Σουβλάκι

Σουβλάκι

Η πίτα µε χοιρινό , το εθνικό µας φαστ φουντ, εκτός από νοστιµιά έχει και άλλα θετικά, κόντρα σε αυτούς που το θεωρούν απλώς µια πηγή λίπους.
Πίτα
Περιέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες (για ακόµα περισσότερες προτιµήστε πίτα ολικής άλεσης), κάλιο, ασβέστιο, βιταµίνη Ε, φώσφορο και ρετινόλη. Προτιµήστε την αλάδωτη, καθώς έχει χαµηλότερες θερµίδες.

Χοιρινό κρέας
Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταµινών του συµπλέγµατος Β, κυρίως Β12, οι οποίες βελτιώνουν την υγεία του νευρικού συστήµατος.

Ντοµάτα
Περιέχει βιταµίνες Α και C, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο και είναι το λαχανικό που είναι πλουσιότερο σε λυκοπένιο, το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Τζατζίκι
Χαρακτηρίζεται από το υψηλό του περιεχόµενο σε ασβέστιο, σύµµαχο της υγείας των οστών και των δοντιών.

Κρεµµύδι
Είναι πλούσιο σε φυτοχηµικές ουσίες που του χαρίζουν αντιµικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης περιέχει φλαβονοειδή µε έντονη αντιοξειδωτική δράση, καθώς και βιταµίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, µαγγάνιο και φυλλικό οξύ.

Μια πίτα µε χοιρινό καλαµάκι περιέχει κατά µέσο όρο 400 θερµίδες και αρκετή χοληστερόλη και λίπος, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να είναι καθηµερινή µας επιλογή αλλά να καταναλώνεται µε µέτρο.

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: