Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αγχώνει το πρότυπο της «τέλειας μητέρας»


Οι γυναίκες αγχώνονται ιδιαίτερα για το αν καταφέρνουν να αντεπεξέρχονται σωστά στον ρόλο τους ως μητέρες, ενώ συνήθειά τους είναι να συγκρίνονται διαρκώς με άλλους γονείς, κατηγορώντας τον εαυτό τους για ανεπάρκεια.


Η Daily Mail σε πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 5.000 γυναίκες, αποκάλυψε ότι οι μαμάδες αγχώνονται αρκετά για το αν και κατά πόσο μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις.

Εννιά στις δέκα μητέρες συγκρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους με άλλους γονείς, με το 40% να πιστεύουν ότι οι άλλοι γονείς είναι καλύτεροι.

Μόνο μία στις τέσσερις μαμάδες πιστεύουν ότι είναι καλές στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μητέρες προτιμούν να λένε «λευκά» ψέματα παρά να δεχτούν το γεγονός ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και να τις συζητήσουν με άλλους γονείς.

«Κανείς δεν γεννιέται γνωρίζοντας πώς να είναι σωστός γονιός. Γι’ αυτό και οι μητέρες πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς μεταξύ τους και να δουν την κατάσταση, ζώντας στον 21ο αιώνα και όχι σε παλαιότερες εποχές που οι ανάγκες και οι απαιτήσεις ήταν διαφορετικές», αναφέρει ειδική ψυχολόγος.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: