Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αραβικός Σύνδεσμος: Όχι στην «ξένη επέμβαση»

Οι ηγέτες των αραβικών χωρών απέρριψαν σήμερα κάθε «ξένη επέμβαση» σε ότι αφορά το θέμα των μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή, έπειτα από πλείστες επικλήσεις, ιδίως από την πλευρά του Βατικανού, υπέρ της ασφάλειας των χριστιανών στον αραβικό κόσμο.


Η θέση αυτή εκφράζεται στο κοινό ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε μετά το πέρας της οικονομικής και κοινωνικής συνόδου των 22 μελών του Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

«Οι άραβες ηγέτες και πρόεδροι εκφράζουν την πλήρη απόρριψή τους στις προσπάθειες ορισμένων ξένων κρατών και παραγόντων να επέμβουν στις αραβικές υποθέσεις στο όνομα της προστασίας των μειονοτήτων στην Ανατολή», τονίζεται στο κείμενο.

Επίσης, απορρίπτουν «κάθε ξένη απόπειρα για επέμβαση στις αραβικές υποθέσεις υπό οποιοδήποτε πρόσχημα και εάν είναι τούτο, ή να χρησιμοποιούν γεγονότα για να σπιλώσουν την εικόνα του Ισλάμ και των μουσουλμάνων, ή για να σπείρουν διχόνοια ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς».

Πολλές χώρες, ιδίως οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι, καθώς και το Βατικανό, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ανάφλεξη της βίας κατά των χριστιανών στην Ανατολή-ιδίως μετά τις επιθέσεις στη Βαγδάτη, τον Οκτώβριο του 2010, με θύματα 46 χριστιανούς και την επίθεση κατά εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια με 21 νεκρούς την περασμένη Πρωτοχρονιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: