Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σκοτώνουν αγριόπαπιες και τις πωλούν στις ταβέρνες

Μήνυση για λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού

Αυτόπτες μάρτυρες περιστατικού λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι, υπήρξαν μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Οι λαθροθήρες που είχαν επιβιβαστεί σε πέντε μηχανοκίνητες βάρκες, κυνηγούσαν επί μιάμιση ώρα αγριόπαπιες και σκότωσαν τουλάχιστον 50 Φαλαρίδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά. Το περασμένο καλοκαίρι (από τον Ιούλιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου) στον Αμβρακικό θανατώθηκαν περισσότερα από 2.000 υδρόβια πτηνά, κυρίως πάπιες.

Τη λαθροθηρία ακολουθεί το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής. Τα δίκτυα των λαθροθήρων, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Ορνιθολογικής κ. Ξεν. Κάππας, έχουν χαρακτηριστικά και συμπεριφορά οργανωμένου εγκλήματος.

Σαν να μην έφταναν αυτά εξαιτίας της όχλησης που προκάλεσαν οι λαθροθήρες, οι Αργυροπελεκάνοι -ένα παγκοσμίως απειλούμενο είδος που φωλιάζει στην περιοχή - αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις φωλιές τους, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή του είδους για φέτος.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία Άρτας, ζητώντας την τιμωρία των αρμόδιων φορέων που αν και έχουν επιφορτιστεί με το έργο της φύλαξης του πάρκου, δεν κάνουν τη δουλειά τους.



πηγή:newsbeast.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: