Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ (ARRABIATA)


Αραμπιάτα σημαίνει θυμωμένη.Φυσικά δεν είναι η μακαρονάδα θυμωμένη, αλλά η σάλτσα της είναι αρκετά καυτερή, οπότε κοκκινίζουμε από ευχαρίστηση.

Συστατικά
1/2 κιλό πέννες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 κ.γ. μπούκοβο
4 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1/2 κούπα μαύρες ελιές σε φέτες
2 κ.γ. κάπαρη
μαιντανός
αλάτι ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες
Ρίχνουμε σ'ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε τις ντομάτες,τις ελιές και την κάπαρη.Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.Προς το τέλος ρίχνουμε το μαιντανό.
Στο μεταξύ βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό προσέχοντας να μην παραβράσουν.Τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Extra tip-Γενικά,τα ζυμαρικά τα βράζουμε όταν έχει σχεδόν ετοιμαστεί η σάλτσα και τ'ανακατεύουμε μ'αυτή.Τα σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ.Έτσι αποφεύγουμε το βούτυρο.
'Αλλωστε οι Ιταλοί λένε,ότι ο καλεσμένος περιμένει το μακαρόνι και όχι το μακαρόνι τον καλεσμένο!

Πηγή: yougles.com
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: