Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Π.Α.Ο.Κ.-Ξάνθη 2-1


Π.Α.Ο.Κ.-Ξάνθη 2-1

Ο Αγιος Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε στο 81' και γλίτωσε τον Π.Α.Ο.Κ. από τη γκέλα με την Ξάνθη (2-1). Ο Πόι είχε ισοφαρίσει το γκολ του Αθανασιάδη.
Η εικόνα του αγώνα:
Το μεγάλο ερωτηματικό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διαχειριστεί την μεσοβδόμαδη επιτυχία του στο Καραϊσκάκη. Στο πρώτο μέρος, αν και δεν είχε εντυπωσιακή απόδοση, είχε ουσία και με επαγγελματισμό κατάφερε να προηγηθεί με το τέρμα του Αθανασιάδη. Ο Μάκης Χάβος, βέβαια, είδε τον Φωτάκη να αποχωρεί τραυματίας κάτι που τον ανάγκασε να αλλάξει τα πλάνα του.
Ποια ήταν αυτά; Στερήθηκε έναν σημαντικό χαφ και έβαλε μέσα τον Κουτσιανικούλη. Με αυτή την αλλαγή ήταν πιο γεμάτος στην επίθεση, αλλά υστερούσε στα μαρκαρίσματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος όταν η Ξάνθη άρχισε να ανεβαίνει και να προσπαθεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Χαλκιά. Δικαιώθηκε με το τέρμα του Πόι, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα, αλλά όπως φαίνεται το γκολ αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τον ΠΑΟΚ.
Με κορυφαίο τον Βιεϊρίνια, ο δικέφαλος του Βορρά συνήλθε και με ουκ ολίγες επιθέσεις προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε θέση βολής, με τον Πορτογάλο και τον Κουτσιανικούλη να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες και τελικά λυτρώθηκαν στο 81' από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Σημαντικό ρόλο στο 2-1 έπαιξαν οι δύο αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε βάλει τους Μπαλάφα και Μουσλίμοβιτς. Ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο δεύτερος προσπαθώντας να κάνει την προβολή από θέση βολής έστρωσε στον Σαλπιγγίδη. Αυτός από την πλευρά του βρήκε το πεδίο και πλάσαρε εύστοχα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
Μετά το τέρμα οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απειλήσουν, αλλά η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα, δεν αισθάνθηκαν ιδιαίτερους κινδύνους στα τελευταία λεπτά και πρόσθεσαν ακόμη τρεις βαθμούς στο... σακούλι τους.
Το κλειδί του αγώνα:
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το τέρμα του Πόι ήταν σωστή και... σπάνια για ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Χάβου δεν παράτησαν το παιχνίδι, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη -δίκαιη- νίκη.
Ο αδύναμος κρίκος:
Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβιτς δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Φάνηκε να κουβαλάει την κούραση από την προσπάθεια στο Φάληρο την περασμένη Τετάρτη.
MVP:
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για το γκολ, αλλά και ο Βιεϊρίνια για την εξαιρετική του φόρμα. Ό,τι ήθελε έκανε ο Πορτογάλος, μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του.
ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ :
15ο λεπτό: Πρώτη καλή φάση του ματς. Ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε δύσκολα εκτέλεση φάουλ του Λίνο.
19ο λεπτό: Ο Σαλπιγγίδης βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Αθανασιάδη σε θέση αριστερά εντός της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ με το αριστερό στην κλειστή γωνία του Γκσπούρνινγκ, και ο γκολκίπερ της Ξάνθης έδιωξε με γροθιές.
Δείτε εδώ τη φάση του Λίνο.
Δείτε εδώ την ευκαιρία με τον Αθανασιάδη.
35ο λεπτό: Κεφαλιά του Αθανασιάδη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πέρασε άουτ.
37o λεπτό: ΓΚΟΛ! Παράλληλη μπαλιά του Βιεϊρίνια από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος εξ επαφής δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ.
Δείτε εδώ το γκολ του Αθανασιάδη.

54ο λεπτό: Σουτ του Κουτσιανικούλη από καλή θέση, η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
65ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Πόι με πλασέ μετά από σέντρα από τα αριστερά του Μαρσελίνιο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.
67ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια, ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε με δυσκολία.
68ο λεπτό: Καλό σουτ του Αθανασιάδη από καλή θέση, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
71o λεπτό: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πλάσαρε υπό πίεση από κοντά, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Δείτε εδώ το γκολ της ισοφάρισης από τον Πόι.
76ο λεπτό: Το σουτ του Κουτσιανικούλη κόπηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς και ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή.
81ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Μπαλάφας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μουσλίμοβιτς δεν μπόρεσε να πιάσει την προβολή, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με αριστερό πλασέ νίκησε από κοντά τον Γκσπούρνινγκ.
Δείτε εδώ το 2-1 από τον Σαλπιγγίδη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ.ΒΟΣΚΑΚΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Δ.ΓΚΑΓΚΑΣ, Α.ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ
Πηγη:cosmo.gr



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: