Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Καυτή τριετία για να «κόψουμε» 11 δισ.


«Συναγερμό» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλεί η επικείμενη έλευση της Τρόικας, σχετικά με την οποία μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο.
Στις συναντήσεις που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης, αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την περίοδο 2012-2014, με στόχο να πέσει το έλλειμμα από τα 17 δισ. στα έξι δισ. ευρώ.

Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι, για τα θέματα αυτά, να ξεκινήσει διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα, ώστε "ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του".

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, για τα θέματα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης και για το κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συζητήσεις στο Eurogroup και το Εcofin.

Οπως είπε ο υπουργός, το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ θα πάει "πακέτο" με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το Yπουργικό Συμβούλιο ότι η σχετική ηρεμία των αγορών είναι "πρόσκαιρη" και οφείλεται στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρέμβαση, όμως, που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄ άπειρον.

Τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν αυτή την ώρα στην Ευρώπη, κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου, η ευελιξία του και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού των χωρών-μελών, κάτι που ενδιαφέρει και την Ελλάδα, η οποία ευελπιστεί σε χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου, η Γερμανία προωθεί ένα "σφιχτό" δημοσιονομικό πλαίσιο για όλες τις χώρες.

Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: