Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Half Note: Η νέα μουσική σαιζόν είναι ωραία

Το Half Note ανοίγει την 1η Οκτωβρίου και άλλη μια δημιουργική μουσική χρονιά ξεκινά στο αγαπημένο στέκι.
Και αυτό το χειμώνα κάθε βράδυ το Half Note υποδέχεται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και παρουσιάζει ό,τι ποιοτικότερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη παγκόσμια μουσική σκηνή. Καλλιτέχνες που πρώτη φορά θα τους δούμε στην Αθήνα αλλά και καλλιτέχνες που ήδη γνωρίζουμε θα απογειώσουν τη διασκέδαση με jazz και blues περιπλανήσεις, το flamenco και tango χορό τους, την soul και funky ενέργεια,
την world fusiοn προσέγγιση ή την fado ευαισθησία.


Δε θα λείψει το δεκαήμερο ελληνικής και όχι μόνο jazz που έγινε θεσμός, και οι μοναδικές συνεργασίες Ελλήνων και ξένων καλλιτέχνων, ενώ αυτή τη χρονιά στη σκηνή του Half Note θα ανέβουν για πρώτη φορά φημισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες σε project πρωτότυπα που διαμορφώνονται αποκλειστικά για το Half Note.


Φέτος, ανάμεσα σε άλλους θα απολαύσουμε τους Matt Elliott & Lolek, Stazo Mayor feat. Valeria Alvarez & Sebastian Acosta, Eddie C. Campbell, Defunkt Soul, Cristina Branco, Quinn Lemley, Milo Z, Dilek Koc & Αρετή Κετιμέ, Maria Joao, Μάρθα Φριτζήλα.


Πάρτε μια γεύση από το πρόγραμμα των δύο επόμενων μηνών, και... έπεται συνέχεια.


Matt Elliott - Lolek (1-7 Οκτωβρίου 2010)
Folk τραγουδοποιία με νεορομαντική διάθεση...
Το Half Note εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την πιο ανατρεπτική και ταυτόχρονα ταιριαστή, μουσική συνύπαρξη των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα! Ο πιο αυθεντικός και επιδραστικότερος ίσως μουσικός της σκηνής του Bristol, Matt Elliott, θα βρεθεί στην ίδια σκηνή με ένα όνομα που όχι μόνο αγκάλιασε αμέσως το Ελληνικό κοινό, αλλά και που έχει -δικαίως- χαρακτηριστεί σαν τον πιο ελπιδοφόρο νέο Έλληνα τραγουδοποιό, τον Lolek.


Από την πρώιμη “ηλεκτρονική” του περίοδο ως Third Eye Foundation, μέχρι τις τελευταίες του, περισσότερο σκοτεινές, folk δουλειές στην δισκογραφική εταιρεία του Yann Tiersen, του οποίου άνοιγε και τις συναυλίες, ο Matt Elliott εξακολουθεί να δημιουργεί έντονα συναισθήματα είτε με τις μελαγχολικές-στοιχειωμένες συνθέσεις του, είτε με τους πολύ προσωπικούς και εξομολογητικούς στίχους του, αποκτώντας έτσι έναν πυρήνα από χιλιάδες ορκισμένους θαυμαστές σε όλον τον κόσμο.


Ο Lolek έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το “Alone” και μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων, θα “τεστάρει” τα νέα του τραγούδια στη σκηνή του Half Note μαζί με το συγκρότημά του, αλλά και μαζί με τον Matt Elliott, εκπληρώνοντας έτσι, την υπόσχεση για συνεργασία που έδωσαν, όταν συναντήθηκαν στο φετινό Synch Festival.


Stazo Mayor feat. Valeria Sol Alvarez Y Sebastian Acosta (8-14 Οκτωβρίου)
Top class Tango sensual
Ο θρύλος του bandoneon Luis Stazo, ιδρυτής του περίφημου Sexteto Mayor του Tango Passion με το εξαιρετικό τρίο του και δύο μαγικοί χορευτές σε απόσταση αναπνοής μεταφέρουν το απαράμιλλο πάθος του τάνγκο.Τους γνωρίσαμε με το «Tango Passion» και την «Compania Astor Piazzola». Το διάσημο ζευγάρι χορευτών του tango, Valeria Sol Alvarez και Sebastian Acosta, συναντούν στην σκηνή τον αξεπέραστο μπαντονεονίστα Stazo Mayor, με το τρίο του.


Eddie C. Campbell (Παρασκευή 15/10 έως Πέμπτη 21/10)
Top of the Blues
Χωρίς υπερβολή, ο Eddie C. Cambell είναι η επιτομή του κλασικού μπλουζ του Σικάγου – αυτού που ο κόσμος γνώρισε από την τέχνη του Magic Sam, του Willie Dixon, του Little Walter και άλλων, με τους οποίους ο Eddie είχε την τύχει να γνωριστεί, να παίξει και να μάθει από αυτούς. Σήμερα ανήκει στους κορυφαίους της λαϊκής μαύρης μουσικής...


Αρετή Κετιμέ & Dilek Koc (Παρασκευή 22/10 έως και Πέμπτη 28/10)
Συνάντηση στην κοινή μας παράδοση
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η Αρετή Κετιμέ ήταν το παιδί-θαύμα που έπαιζε σαντούρι και τραγουδούσε εντυπωσιάζοντας όχι μόνο με το ταλέντο της αλλά και με τη σοβαρή ερμηνευτική της προσέγγιση σ’ αυτό που γενικά καθορίζουμε ως «παράδοση». Μια μουσικός με βαθιά γνώση και ξεχωριστή αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Η Dilek Koc έγινε περισσότερο γνωστή από το δημοφιλές σάουντρακ της «Πολίτικης κουζίνας» - όμως πίσω της έχει ένα βιογραφικό που αποκαλύπτει τις εξαιρετικές μουσικές της σπουδές και γνώσεις και, φυσικά, η παρουσία της δείχνει την ξεχωριστή της ποιότητα σαν τραγουδίστρια.


David Perez y Grupo (Παρασκευή 29/10 έως και Πέμπτη 4/11)
Flamenco Passion
Με μια συνεχή και διαρκώς εξελισσόμενη καλλιτεχνική πορεία, ο David Perez, αποτελεί την καλύτερη και πλέον ελπιδοφόρα ενσάρκωση του χορευτή του φλαμένκο. Εκκινώντας αυτή την πορεία από την καρδιά του ανδαλουσιάνικου φλαμένκο, την περιοχή της Σεβίλης, ο David Perez Almagro έφθασε να θεωρείται σήμερα ένας ολοκληρωμένος και χειμαρρώδης χορευτής.


Defunkt Soul/ Neu Generation (Παρασκευή 05/11 έως και Πέμπτη 11/11)
FutureFunk
Ένα συγκρότημα που ο τρομπονίστας Joseph Bowie - και αδελφός του θρυλικού τρομπετίστα Lester Bowie - κινητήρια δύναμη και ψυχή των θρυλικών Defunkt, έφτιαξε με όλες τις δυναμικές παραμέτρους της σύγχρονης σόουλ. Σήμερα οι Defunkt Soul είναι ένα σχήμα που προσδιορίζει ιδανικά το σχήμα και το στυλ του φανκ που έρχεται...


Al Foster Quartet (Παρασκευή 12/11 έωςκαιΠέμπτη 18/11)
A real Jazz Giant
Ένας γίγαντας που έχει παίξει με τους γίγαντες! Με Miles Davis, με Thelonious Monk, με Sonny Rollins, με Cannonball Adderley, με Charlie Haden, με Joe Hendesrson κ.λπ. Οι εκπληκτικοί ρυθμοί των ντραμς του Al Foster κυριαρχούν σε όλη τη ζωντανή ιστορία της σύγχρονης τζαζ...


Tonino Carotone (Παρασκεύη 19/11 έως και Πέμπτη 25/11)
Ο αγαπημένος τροβαδούρος
Mε φόρ , από μία επιτυχημένη περιοδεία σε Λατινική Αμερική (με τον Manu Chao) και Ευρώπη, ο ανατρεπτικός και χαμογελαστός τροβαδούρος με ανανεωμένη διάθεση και πρόγραμμμα επιστρέφει στο καθιερωμένο του ραντεβού με το ελληνικό κοινό. Η τέχνη του εξελίσσεται σε πλήρη συμβατότητα με την ευαισθησία του. Αυτή είναι μια απλή διαπίστωση που μπορεί να κάνει κανείς αν έχει παρακολουθήσει την πορεία του Tonino Carotone σε έναν διεθνικό ποπ / τζαζ / φολκ δρόμο που καλύπτει μια δεκαετία. Ο Carotone είναι ένας καινούριος αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης λαϊκής μουσικής που φέρει το πνεύμα του δρόμου – σε συνδυασμό με ethnic και world μουσικές, με χιούμορ και έκδηλη κοινωνική ευαισθησία, ανοίγοντας πια τον δικό του δρόμο… Μαζί του οι Arpioni, ένα πολυμελές ska γκρουπ από την Ιταλία, μόνιμοι πλέον συνεργάτες του Carotone.


Καλό μουσικό χειμώνα!
ΝΕΕΣ (ΜΕΤΑ ΔΝΤ) ΤΙΜΕΣ
Γενική είσοδoς ( Χωρίς ποτό)
Α ζώνη: 30 ευρώ - Β ζώνη: 25 ευρώ - Γ ζώνη & bar: 20 ευρώ - Φοιτητικό: 15 ευρώ
HALF on MONDAYS: Κάθε Δευτέρα Γενική Είσοδος (χωρίς ποτό): 20 ευρώ - Φοιτητικό: 15 ευρώ
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30
Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Πληροφορίες-Κρατήσεις 210-9213310, www.ticketnet.gr και www.halfnote.gr
Πηγη:in2life.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: