Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Εκτόξευσε το Chang'e-2 η Κίνα

Το δεύτερο μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της, με την ονομασία Chang'e-2, 
εκτόξευσε την Παρασκευή η Κίνα, ημέρα εορτασμού των 62 ετών 

από την ίδρυση της κομμουνιστικής Κίνας, ......
...... κάνοντας ακόμα ένα βήμα στο πρόγραμμά της που έχει ως στόχο να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι περίπου το 2020, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύθηκε στις 14:00 ώρα Ελλάδας από τη διαστημική βάση Σισάνγκ στην επαρχία Σετσουάν και θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη για έξι μήνες, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.
Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης αποστολής του, το σκάφος θα δοκιμάσει βασικές τεχνολογίες και θα συλλέξει δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για προσεληνώσεις, ανάμεσά τους και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες της επιφάνειας της Σελήνης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Κίνα αναμένεται να στείλει ένα ρομπότ στη Σελήνη ως το 2013 με το διαστημικό σκάφος Chang'e-3, ενώ σκοπεύει να στείλει επανδρωμένο σκάφος γύρω στο 2020.
Πολλοί τουρίστες συνέρρευσαν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν την εκτόξευση από απόσταση 4 χιλιομέτρων, όπως ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα China Daily.
Η Κίνα έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το πρώτο διαστημικό της σκάφος Chang'e-1 τον Οκτώβριο του 2007. Τα διαστημικά σκάφη Chang'e έχουν πάρει το όνομά τους από μία κινεζική θεότητα που πέταξε στο φεγγάρι.

Πηγή: in2life.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: