Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κούβα, Χιλή, Βραζιλία και Γαλλία καταδίκασαν το πραξικόπημα


Η κουβανική κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο καταδίκασε σήμερα την απόπειρα πραξικοπήματος 
σε βάρος του προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες 
να πράξουν το ίδιο, διαφορετικά θα θεωρηθούν «συνένοχες».

«Η Κούβα καταδικάζει και εκφράζει την εντονότερη αποδοκιμασία της για το πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ισημερινό», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μπρούνο Ροντρίγκες.

Ο υπουργός κάλεσε την Ουάσινγκτον να καταδικάσει με τη σειρά της το πραξικόπημα γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα θεωρηθεί συνένοχη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέρα, εξέφρασε απόψε την «απόλυτη και πλήρη» υποστήριξή του στον ομόλογό του του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε σε βάρος του, με την κατάληψη του αεροδρομίου του Κουίτο από στρατιωτικούς και του κοινοβουλίου από αστυνομικούς.

Την «αλληλεγγύη» της στον Κορέα εξέφρασε και η Βραζιλία μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Σέλσο Αμορίμ, ο οποίος από την Αϊτή, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρικάρντο Πατίνο, τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού.

Τις ταραχές και την «απόπειρα αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης», κατήγγειλε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή του στον Κορέα και στην «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ/real.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: