Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η δυστυχία να είσαι έφηβος


Σε κατάθλιψη και αυτοκτονία μπορεί να οδηγήσει έναν ή μία έφηβη η ακμή, σύμφωνα με μελέτη, που ενοχοποίησε για το πρόβλημα ουσία για τη θεραπεία, που περιείχαν τα παλαιότερα φάρμακα.


Εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν στην εξωτερική μας εμφάνιση και σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούνται υπαίτια για τη χαμηλή αυτοπεποίθησή μας, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Όσλο αποδεικνύει ότι οι έφηβοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακμής, εμφανίζουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν σε αυτοκτονία από εκείνους που διαθέτουν καθαρή επιδερμίδα. Η ίδια έρευνα απενοχοποιεί τα φάρμακα για την καταπολέμησή της, ενώ καταρρίπτεται ο μύθος για την κατάθλιψη που αυτά μπορεί να προκαλούν.

Σε δείγμα 3.775 Νορβηγών ηλικίας μεταξύ 18 και 19 χρονών, το 14% των ερωτηθέντων νέων θεωρούν ότι η ακμή αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα, με επιπτώσεις στην κοινωνική και σεξουαλική τους ζωή.

Τα επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων ήταν δύο ή και τρεις φορές υψηλότερα μεταξύ των νέων που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα ακμής, σε σχέση με εκείνους που είχαν μικρό ή και καθόλου πρόβλημα, ενώ οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι παρενέργειες που αποδίδονταν παλαιότερα στα φάρμακα για τη θεραπεία της ακμής που περιέχουν ισοτρετινοΐνη, ενδεχομένως να οφείλονται στην κατάσταση αυτή.

"Στο παρελθόν υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για τα φάρμακα που περιέχουν ισοτρετινοΐνη, με αποτέλεσμα οι δερματολόγοι να διστάζουν να τα χορηγήσουν", εξήγησε ο Τζον Αντερς Χαλβόρσεν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, σύμφωνα με τον οποίο η μελέτη του αποδεικνύει ότι η αντίληψη αυτή ήταν λανθασμένη.

Παρά το γεγονός ότι η ακμή είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά την εφηβεία, για το 10-20% των εφήβων η ακμή μπορεί να καταστεί παραμορφωτική, κάτι που αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για την ένταξη σε μία κοινωνική ομάδα, εξαιτίας της άσχημης εμφάνισης.
Πηγη:news247.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: