Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Έφυγε ο Άρθουρ Πεν

Άφησε την τελευταία του πνοή προχθες, ένα από τα τρομερά παιδιά του αμερικανικού κινηματογράφου με πολλά αριστουργήματα στο ενεργητικό του, ο Άρθουρ Πεν, που η ευαίσθητη ματιά του επηρρέασε το παγκόσμιο σινεμά

Την τελευταία του πνοή άφησε προχθες τα ξημερώματα σε ηλικία 88 ετών ο Αμερικανός σκηνοθέτης της θρυλικής ταινίας "Μπόνι και Κλάιντ", Άρθουρ Πεν.

"Ο Αρθουρ Πεν πέθανε τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη", δήλωσε χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες ο Ιβαν Μπελ οικονομικός σύμβουλος και στενός φίλος του μεγάλου σκηνοθέτη.

Αδελφός του πολύ καλού φωτογράφου Ιρβινγκ Πεν και ηθοποιός του θεάτρου στα νιάτα του, ο Αρθουρ Πεν έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία πρώτα στην τηλεόραση ενώ πέρασε στη μεγάλη οθόνη το 1958 σκηνοθετώντας τον Πολ Νιούμαν στην ταινία "Ο αριστερόχειρας" που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο: "Ο δραπέτης των επτά πολιτειών".

"Ο Αρθουρ Πεν έφερε την ευαισθησία του ευρωπαϊκού σινεμά στην 7η Τέχνη των ΗΠΑ", εκτιμά σε άρθρο του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ, προσθέτοντας ότι άνοιξε το δρόμο στη γενιά των σκηνοθετών όπως στον Μάρτιν Σκορτσέζε και τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.


Πηγή:news247.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: