Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμιο Ενόργανης Εξι μετάλλια για την Ελλάδα


Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Οστράβα, 
με την Ελλάδα να κατακτά έξι μετάλλια.
Τα τρία πήρε η Βάσω Μιλλούση και τα άλλα τρία ο Λευτέρης Κοσμίδης (χρυσό στο έδαφος, ασημένιο στο άλμα, χάλκινο στους κρίκους).

Η Βάσω Μιλλούση επικράτησε τόσο στους ασύμμετρους ζυγούς με 13,300 β. όσο και στη δοκό ισορροπίας με 14,600 β., ενώ πήρε και ένα ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους με 12,900 β..

«Αυτή η εμφάνιση με κάνει πολύ χαρούμενη και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Θα πάω στο Ρότερνταμ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ήταν σημαντικό για μένα το ότι μπόρεσα να παρουσιάσω καλά τα προγράμματά μου και στις δύο ημέρες του αγώνα», δήλωσε η 26χρονη αθλήτρια του Κώστα Σιούτη και της Αναστασίας Δόντη.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Κοσμίδης έφτασε τα 15 μετάλλια σε αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου κυπέλλου στην καριέρα του, ανεβαίνοντας στο βάθρο και στους τρεις τελικούς οργάνων στους οποίους συμμετείχε. Ήταν 1ος στο έδαφος με 15,350 β., 2ος στο άλμα με 15,500 β. και 3ος στους κρίκους με 14,500 β..

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου. Αγωνίστηκα σε τέσσερα όργανα εδώ και κατέκτησα τρία μετάλλια. Ήταν σημαντικό για μένα το ότι εκτέλεσα δύο διαφορετικά άλματα, για πρώτη φορά έπειτα από ενάμιση χρόνο, συνοδεύοντας αυτή την εμφάνιση με μετάλλιο. Ήταν μια δυνατή προπόνηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η οποία πήγε πολύ καλά», είπε ο 19χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ όμορφο και τιμητικό για μένα το γεγονός ότι έχω φτάσει τα 15 μετάλλια σε Παγκόσμια κύπελλα. Αυτοί οι αγώνες, άλλωστε, αποτελούν οδηγό για τις ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις, τα Παγκόσμια και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Τριπλή συμμετοχή στους τελικούς οργάνων είχε και ο Μπάμπης Καϊλίδης, ο οποίος κατετάγη 8ος στις ασκήσεις εδάφους με 13,175 β., 8ος στους κρίκους και 7ος στο μονόζυγο με 12,875 β.

Πηγή: tovima.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: