Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Σκάνδαλο ντόπινγκ µε φιλετάκια µινιόν!

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΙΝΙΟΝ δηλητηριάζουν την πολύπαθη ποδηλασία και στιγµατίζουν το 
µεγαλύτερο αστέρι του αθλήµατος, τον Ισπανό Αλµπέρτο Κονταδόρ.


Ο τρεις φορές νικητής του γύρου της Γαλλίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια βρέθηκε θετικός στην απαγορευµένη ουσία κλενβουτερόλη σε έλεγχο που υποβλήθηκε στις 21 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του διασηµότερου ποδηλατικού γύρου στον οποίον αναδείχτηκε νικητής.

Η υπόθεση του Κονταδόρ που τελεί υπό προσωρινό αποκλεισµό από τους αγώνες δεν είναι ωστόσο τόσο απλή.

Η ποσότητα κλενβουτερόλης που ανιχνεύθηκε στα δείγµατά του είναι περίπου 50 πικογραµµάρια (1 πικογραµµάριο ισούται µε ένα τρισεκατοµµυριοστό του γραµµαρίου) που είναι 400 φορές µικρότερη από αυτήν που µπορούν να ανιχνεύσουν τα εξουσιοδοτηµένα από τη Wada εργαστήρια – πλην τριών. Μεταξύ αυτών είναι και το εργαστήριο της Κολωνίας που «συνέλαβε» τον ισπανό ποδηλάτη. Ο ίδιος δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο στα προάστια της Μαδρίτης πως έχει πέσει θύµα µολυσµένου κρέατος (φιλετάκια µινιόν) τα οποία προµηθεύτηκε κάποιος ισπανός παράγοντας της ποδηλασίας ύστερα από απαίτηση του µάγειρα της οµάδας του, στα ισπανογαλλικά σύνορα.

«Πρόκειται για µία ξεκάθαρη υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης. Είµαι αναστατωµένος και στενοχωρηµένος αλλά κρατώ το κεφάλι µου ψηλά» δήλωσε ο Κονταδόρ συγκρατώντας µε δυσκολία τα δάκρυά του, ενώ χαρακτήρισε την τιµωρία του από τη διεθνή οµοσπονδία (UCΙ) «πραγµατικό λάθος». Για το θετικό τεστ ο Κονταδόρ ενηµερώθηκε στις 24 Αυγούστου και ύστερα από συνοµιλίες µε τη UCΙ εκπρόσωποι της τελευταίας του είπαν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, πως πρόκειται για µία ξεκάθαρη υπόθεση δηλητηριασµένης τροφής.

Υστερα από τα συνεχή σκάνδαλα που έχουν πλήξει την ποδηλασία, η UCΙ δεν θα ήθελε σε καµία περίπτωση ο Κονταδόρ να αποδειχτεί πως αγωνιζόταν ντοπαρισµένος και αναγκαστεί να του αφαιρέσει τον τίτλο που κατέκτησε στον τελευταίο γύρο της Γαλλίας.

Πηγή:tanea.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: