Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τουρισμός στο διάστημα

Τουρίστες σε τροχιά γύρω από τη γη θα αρχίζει να φιλοξενεί ευρύχωρος δορυφόρος που θα εκτοξεύσει ρωσική εταιρία για τολμηρούς ταξιδιώτες. Θα είναι επτά κλινών, πολυτελές και θα φιλοξενεί χοντρά πορτοφόλια

Σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προχωρά ρωσική εταιρία, προκειμένου να καλύψει το κενό που παρουσιάζεται στην αγορά του τουρισμού στο διάστημα. Η εταιρία με έδρα την Μόσχα αποφάσισε να προβεί σε μία πρωτότυπη και επαναστατική κατασκευή για τους αστροναύτες και κάθε άλλο επισκέπτη, καθώς ετοιμάζει το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα.

Έτσι πλέον κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί εκτός από βόλτες στο διαστημικό κόσμο, να παραμείνει για μερικές ημέρες σε τροχιά γύρω από τους πλανήτες στο αιωρούμενο ξενοδοχείο, εάν φυσικά το αντέχει το πορτοφόλι του.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του πρώτου διαστημικού επταθέσιου ξενοδοχείου ανακοίνωσε ότι τα φιλόδοξα σχέδιά της θα ολοκληρωθούν το 2016, οπότε και θα ανοίξουν οι πόρτες για την υποδοχή των πρώτων πελατών. Ωστόσο, οι κλίνες μπορεί και να αυξηθούν, ανάλογα με τη ζήτηση των πρώτων ημερών.

Επικριτές της ιδέας ωστόσο, αμφισβητούν όχι μόνον την αναγκαιότητα ανοικοδόμησης του ξενοδοχείου, αλλά και την σπατάλη δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για ένα τόσο φιλόδοξο έργο. Και η ίδια η κρατική εταιρία ενέργειας RKK παραδέχεται ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρη η ανεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την περάτωση του έργου.

Ο Sergey Kostenk, ο διευθύνων σύμβουλος Τροχιακών Τεχνολογιών, δήλωσε ότι «ο σταθμός θα είναι ένα άνετο ξενοδοχείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για απαιτητικούς πελάτες. Και μάλιστα, θα είναι πια άνετα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, διότι δεν θα υπάρχει περιττός διαστημικός εξοπλισμός στο εσωτερικό του».

Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες στο διάστημα έπρεπε να αντέξουν τις ιδιοτροπίες των αστροναυτών και των κοσμοναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, αλλά και να επιπλέουν γύρω από τα πλούσια σε εξοπλισμό εργαστήρια, προσπαθώντας να μην σπάσει τίποτα.

Ο Alexey Krasnov, επικεφαλής των επανδρωμένων διαστημικών αποστολών υπογράμμισε ότι «ο νέος σταθμός θα μπορούσε να προσφέρει παράλληλα, ένα προσωρινό καταφύγιο για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή όταν παρουσιάζονται ανάγκες για συντήρηση

Πηγή:news247.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: