Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής που μπήκαν... στην πρίζα


Οι Brothers in Plugs στο Socialista την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

Είναι μια τετραμελής αγγλόφωνη ροκ μπάντα από την Αθήνα. Αποτελείται από τέσσερα αδέρφια, τον Βασίλη Αρωνίδη (φωνή, κιθάρα), τον Δαμιανό Αρωνίδη (πλήκτρα, φωνή), τον Κοσμά Αρωνίδη (μπάσο) και τον Ηλία Αρωνίδη (τύμπανα).

Φοιτητές της αρχιτεκτονικής και οι τέσσερις, το παράλληλο ενδιαφέρον τους όμως για τη μουσική και τα κοινά ακούσματα που είχαν μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια όπου η μουσική υπήρχε πάντοτε στο σπίτι, οδήγησε στη σύσταση μιας μπάντας Brothers in Plugs, η οποία επιχειρούσε να ζωντανέψει τη μαγεία κάποιων δίσκων των Rolling Stones, των Pink Floyd, των Beatles, του David Bowie, των Allman Brothers, του Lou Reed, των U2, ακόμα και του Herbie Hancock ή των Weather Report.

To 2007 ξεκινάνε τη σύνθεση δικών τους ροκ τραγουδιών με αγγλικό στίχο και με την πάροδο του χρόνου οι live εμφανίσεις γίνονται όλο και πιο συστηματικές.

Η μελωδία, η οποία δανείζεται στοιχεία από την Ανατολική μουσική και τα προσαρμόζει εύστοχα στο Δυτικό ροκ της Αγγλίας και της Αμερικής, βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σύνθεσης των Brothers in Plugs. Η φωνή έχει ροκ χροιά και τραγουδάει την κύρια μελωδική γραμμή με ιδιαίτερο δυναμισμό και ένταση, ενώ έντονη είναι και η παρουσία των δεύτερων φωνητικών. Οι ενορχηστρώσεις ξεκινούν με βάση την ηλεκτρική κιθάρα, η οποία κινείται σε απλές ατμοσφαιρικές μελωδίες διατηρώντας ροκ χαρακτήρα. Τα τύμπανα και το ηλεκτρικό μπάσο συμμετέχουν έχοντας ρόλο πέραν της απλής συνοδείας, ενώ τα πλήκτρα έρχονται να ολοκληρώσουν την ατμόσφαιρα που επιδιώκεται στην κάθε σύνθεση με πλούσια synths και ευχάριστα διακριτικά στολίδια σε ήχους πιάνου, hammond και rhodes. Ροκ μεγαλεπήβολος ήχος που προορίζεται για χώρους με μεγάλες εντάσεις.

Τον Οκτώβριο του 2009 συνεργάστηκαν με τον Γιάννη Μεθενίτη για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "The Day Just Begun" ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2010.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: