Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στα 7 δισ. τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων


Το 40% της συνολικής δαπάνης για τη μισθοδοσία στο δημόσιο αποτελούν τα


επιδόματα (7 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν.....

...... οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, η οποία σήμανε και την έναρξη του διαλόγου για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Η μισθολογική δαπάνη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, καλύπτει το 32% των πρωτογενών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι βασικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη του διαλόγου είναι το ύψος του βασικού μισθού, το ύψος της χρηματοδότησης του νέου μισθολογίου και η αναπλήρωση των απωλειών από το τον 13ο και 14ο μισθό.

Στην ομιλία των δύο υπουργών παρουσιάστηκαν στοιχεία που εμφανίζουν μεγάλη ασυμμετρία αμοιβών μεταξύ των υπαλλήλων τόσο όσον αφορά τη σχέση καταληκτικού προς εισαγωγικό μισθό, καθώς δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσο κινούμαστε από την Υποχρεωτική στη Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά και όσον αφορά τη διαφοροποίηση των μηνιαίων αποδοχών ανά υπουργείο.

Καταδείχθηκε, τέλος, η μεγάλη διάσταση στο μέσο ύψος των αμοιβών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς το 2008, ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: zougla.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: