Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Π.Α.Ο.Κ. - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0


Ο Π.Α.Ο.Κ. επανήλθε στις νίκες (1-0) και πήρε... Ντιναμό για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ιβιτς ο σκόρερ του χρυσού γκολ στο 56ο λεπτό.


Εικόνα αγώνα:
Ένα ωραία εκτελεσμένο φάουλ του Γκαρσία, μια αδράνεια του Μπίστσαν και μια διείσδυση του Ίβιτς ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στον Π.Α.Ο.Κ. κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και να τον φέρουν στην κορυφή του ομίλου.

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά αυτό που θα έχουμε να θυμόμαστε είναι η εντυπωσιακή εικόνα κατά την είσοδο τω ν ομάδων, με την πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ για να καλωσορίσουν τους παίκτες στο πρώτο ματς των ομίλων του Europa League στην Τούμπα.

Στο αγωνιστικό σκέλος το μόνο αξιόλογο ποδοσφαιρικό γεγονός του πρώτου ημιχρόνου, ήταν κάποιες προωθήσεις από τα μπακ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και κάποιες ατομικές ενέργειες του Ελ Ζαρ.

Καμία από τις δύο ομάδες δε μπόρεσε να πατήσει περιοχή με ορθολογικό τρόπο. Στον ΠΑΟΚ το πρόβλημα εντοπίστηκε στη λειτουργία των επιτελικών μέσων και κυρίως στον τρόπο που αυτοί επικοινωνούσαν (ή πιο σωστά δεν επικοινωνούσαν) με τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος συχνά αναλωνόταν σε επιστροφές στη μεσαία γραμμή για να πάρει μπάλα, με αποτέλεσμα να μένη κενή από ασπρόμαυρες φανέλες η περιοχή των Κροατών.

Για να απειληθεί κάποια από τις δύο εστίες χρειάστηκε να γίνει… καραμπόλα μετά από φάουλ του Σαμίρ και κόντρα στο κεφάλι του Μουσλίμοβιτς. Η μπάλα άλλαξε πορεία και πέρασε μόλις άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκαρσία εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ, ο Ίβιτς ακολούθησε την πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και πιο συγκεκριμένα του Μπίστσαν την έστειλε στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Μετά το γκολ του Π.Α.Ο.Κ. η Ντινάμο βγήκε στην επίθεση, το παιχνίδι άνοιξε, και οι χώροι μπροστά από τα καρέ των Κροατών ήταν περισσότεροι. Αυτό είχε ως συνέπεια τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών, κυρίως με μακρινά σουτ των Μουσλίμοβιτς και Βιεϊρίνια.

Η Ντινάμο έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Σαμίρ από το ύψος του πέναλτι στο 77ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Κρέσιτς.

Κλειδί αγώνα:

Η αμυντική λειτουργία ΠΑΟΚ και Ντιναμό ήταν άρτια. Ελάχιστα λάθη , πολλές σωστές τοποθετήσεις και καλή κάλυψη των χώρων. Αυτές ήταν οι αιτίες που στον αγώνα έγιναν ελάχιστες φάσεις.

MVP:

Ο Βλάνταν Ίβιτς, για ακόμα μια φορά, ακολούθησε μια χαμένη φάση και εκεί που δεν το περίμενε κανείς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Μπίστσαν στη φάση του γκολ του Ίβιτς, άφησε τη μπάλα για τον τερματοφύλακα του χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι στην πλάτη του ακολουθούσε ο Ίβιτς.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πρόβλημα για τον Π.Α.Ο.Κ. πριν την έναρξη του αγώνα: ο Λίνο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και ο Σακελλαρίου θα τον αντικαταστήσει στην αποστολή.
4ο λεπτό: Φάουλ σε καλή θέση για τον Π.Α.Ο.Κ. το εκτέλεσε πάνω στο τείχος ο Πάμπλο Γκαρσία.
16o λεπτό: Ο Μποσαΐντι τραυματίστηκε και ο Σακελλαρίου πέρασε στη θέση του.
26ο λεπτό: Φάουλ του Γκαρσία, γυριστή κεφαλιά του Τσιρίλο, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κελάβα.
56ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Ιβιτς ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ! 1-0 για τον Π.Α.Ο.Κ.
76o λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τη Ντιναμό! Ο Κρέσις σώζει τον Π.Α.Ο.Κ. καθώς αποκρούει από κοντά σουτ του Σαμίρ!

Οι συνθέσεις:

Π.Α.Ο.Κ.: Κρέσιτς, Μπουσαΐντι (λ.τ 16' Σακελλαρίου), Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (80' Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο (λ.τ 63' Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κελάβα, Ιμπάνιεθ (77' Μοράλες), Ετό (74' Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Τσάγκο, Μπαντέλτζ, Μπίσκαν, Κουφρέ, Τονέλ, Ρουκάβινα.

Διαιτητής: Φρέντι Φοτρέ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



  • 4ος Όμιλος
  • 1Π.Α.Ο.Κ.42
  • 2Ντιναμό Ζάγκρεμπ32
  • -Βιγιαρεάλ32
  • 4Μπριζ12

Πηγη:contra.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: