Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Tα βήματα της εκπαίδευσης συζύγων

Οι παρακάτω οδηγίες προέρχονται από το βιβλίο της Amy Sutherland, με τίτλο: "Τι μου έμαθε ο σκύλος μου για τη ζωή, τον έρωτα και το γάμο: Μαθήματα για τους ανθρώπους, από τα ζώα και τους εκπαιδευτές τους".


Εννοείται πως δεν υιοθετούμε τις θεωρίες της, αλλά ομολογούμε πως όταν τις διαβάσαμε καταλάβαμε πως σε πολλά από αυτά που αναφέρει, έχει απόλυτο δίκιο.

Όπως η ίδια λέει στον πρόλογο της: "Ο Scott, ο σύζυγός μου, είναι τρυφερός, περιπετειώδης και με κάνει να γελάω. Τον αγαπώ! Αλλά είναι επίσης ξεχασιάρης, ακατάστατος και εντελώς άσχετος με τον χρόνο! Και το κυριότερο, πάσχει από "συζυγική κώφωση"! Ποτέ δεν κάθεται να ακούσει τα παράπονά μου. Όταν πριν από μερικά χρόνια πήραμε το σκυλάκι μας τον Dixie, που ήταν μόλις 8 εβδομάδων, διαπίστωσα κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η εκπαίδευση από έναν ειδικό μετέτρεψε το άταχτο κουταβάκι, σε πρότυπο υπακοής. Και τότε σκέφτηκα "γιατί να μην το δοκιμάσω και στον άντρα μου"!

Tα  βήματα της καλής εκπαίδευσης συζύγων!

Βήμα 1ο
STOP στη γκρίνια και στις φωνές!

Η τιμωρία και η αδιάκοπη γκρίνια συνήθως έχει δυσάρεστες παρενέργειες, όπως η απάθεια ή η επιθετικότητα. Κανένα από αυτά τα δύο δεν ευνοεί τη μάθηση. Σταματήστε λοιπόν να γκρινιάζετε πως ο άντρας σας τα κάνει όλα λάθος! Την επόμενη φορά που θα δείτε τα ρούχα του πεταμένα στο πάτωμα, απλώς πατήστε πάνω τους και σχολιάστε "τελικά αυτές οι μικρές ζαβολιές σου σε κάνουν τόσο διαφορετικό"! Όταν σας ζητήσει το "γκρι μπλουζάκι", απαντήστε με νάζι "αγάπη μου νομίζω πως είναι κάτω από το κρεβάτι. Εκεί που το άφησες! Δεν είπες ότι δεν θέλεις να πειράζω τα πράγματά σου;"

Βήμα 2ο
Αγνοείστε εντελώς τα δικά του νεύρα!

Μην δίνετε καμία σημασία στα νεύρα του! Μπορείτε εκείνη την ώρα να μετρήσετε μέχρι το 10, το 20, το 100... ή να σκεφτείτε με ποια μπλούζα ταιριάζει καλύτερα εκείνη η φούστα που είδατε στη βιτρίνα! Νεύρα είναι, θα περάσουν!

Βήμα 3ο
Τάξτε του!

Η φράση "αν κάνεις αυτό, θα σου δώσω το κοκαλάκι σου" είναι μία από τις βασικές μεθόδους των εκπαιδευτών σκύλων και όπως όλα δείχνουν "πιάνει" και στους άντρες. Την επόμενη φορά που θα του ζητήσετε να κάνει μια δουλειά λοιπόν, δώστε του ένα κίνητρο. Υποσχεθείτε του το αγαπημένο του φαγητό, μια ταινία που καιρό σας παρακαλάει να δείτε μαζί, μια νύχτα... σεξ, είναι μερικές καλές "υποσχέσεις" ως επιβράβευση!

Βήμα 4ο
Good boy!

Είναι σημαντικό ό,τι τάξετε να το δώσετε! Επίσης είναι χρήσιμο να τον ανταμείβετε κάθε φορά που κάνει έστω και κάτι αυτονόητο. Όταν π.χ. σφουγγαρίσει τα νερά από το μπάνιο μόλις τελειώσει το ντουζ του, φροντίστε να πάρει την επιβράβευσή του, όπως ο σκύλος παίρνει τη "λιχουδιά" του κάθε φορά που κάνει κάτι καλό!

Βήμα 5ο
Ένα βήμα τη φορά!

Τα σκυλάκια που περνούν την βασική εκπάιδευσή τους, μαθαίνουν να κάνουν ένα πράγμα κάθε φορά. Έτσι ακριβώς είναι και οι άντρες! Έχουν αφάνταστη δυσκολία να ανταπεξέλθουν σε πολλά πράγματα μαζί. Οπότε αν του πείτε "αγάπη μου, σούρωσε σε παρακαλώ τα μακαρόνια", μην προσθέσετε "και μετά κατέβασε και τα σκουπίδια", γιατί ο καημένος δεν θα τα καταφέρει!

Βήμα 6ο
Μην παίρνετε προσωπικά ό,τι κάνει!

Ένα λάθος των γυναικών είναι ότι παίρνουμε πολύ προσωπικά κάθε τι στραβό που κάνουν οι άντρες. Κι όμως, δεν το κάνουν πάντα για να μας εκνευρίσουν. Αν ο σκυλάκος μας, μασήσει τις ολοκαίνουριες γόβες μας, πιστέψτε με, δεν το κάνει από πρόθεση! Ειναι η φύση του τέτοια! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους συντρόφους μας!

Βήμα 7ο
Μην προσπαθείτε να επιβληθείτε!

Ο άνθρωπος, γεννιέται με το ένστικτο της επιβολής! Η τάση να δείξουμε ότι "εγώ είμαι το αφεντικό", δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα σε μία σχέση. Η καλή συμβίωση δεν μπορεί να στηριχτεί σε μία αδιάκοπη μάχη για επιβολή! Ο φόβος είναι λάθος βάση για μια ευτυχισμένη σχέση. Μην του παριστάνετε το "αφεντικό", λοιπόν. Αφήστε τον να νομίζει ότι είναι εκείνος ο αρχηγός της οικογένειας.

Βήμα 8ο
Δεν είναι ΟΛΕΣ οι στιγμές κατάλληλες για εκπαίδευση!

Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεστε πότε είναι η "σωστή στιγμή", για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Δεν είναι όλες οι ώρες κατάλληλες για εκπαίδευση! Θα πρέπει να περιμένετε πότε ο σύντροφός σας έχει τη διάθεση και την ηρεμία να δεχτεί τα όσα του ζητάτε!

Βήμα 9ο
Να είστε σε επιφυλακή και να "διαβάζετε τα σημάδια".

Ένας καλός εκπαιδευτής στην ερώτηση "ο σκύλος δαγκώνει", απαντάει πάντα "εξαρτάται από τις συνθηκες"! Πρέπει να έχετε πάντα το νου σας, στα "μηνύματα" που στέλνει ο άντρας σας και τα οποία μπορεί να σημαίνουν "πρόσεχε, είμαι στα όριά μου"! Καλό είναι να τα λάβετε υπόψη σας πριν δεχτείτε "επίθεση"!

Πηγή:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: