Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ozzy Osbourne live in Athens (vid+pics)


«Ozzy ζεις, εσύ μας οδηγείς! Το μουσικό ταξίδι σου να μην τελειώσει ποτέ και να μας χαρίζεις πάντα μοναδικές στιγμές όπως στη Αθήνα». Ο παραπάνω πρόλογος ήταν ουσιαστικά τα λόγια που πρόλαβα να πω στον «Madman» μετά την ιστορική από κάθε άποψη συναυλία του.


Και ναι, δεν ισχυρίστηκε ποτέ πως διαθέτει το λαρύγγι του αξέχαστου Ronnie James Dio, αλλά να πέσει φωτιά να μας κάψει, εάν ακόμη πιστεύουμε πως δεν του βγαίνει με τίποτα η φωνή.
Η απάντηση δόθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και τα όποια ατοπήματα ή παραφωνίες δεν αλλοιώνουν την σπουδαία απόδοση του περιώνυμου τραγουδιστή.

Στα 62 του ο Ozzy Osbourne ξεπέρασε τα όρια του δίνοντας ένα show που άλλοι (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) δεν θα έκαναν ούτε στα όνειρα τους.

Έμεινε on stage για τουλάχιστον 130 λεπτά! Αεικίνητος, όργωσε την μικρή σκήνη (γιατί άραγε;) του Terra Vibe σαν να μην υπήρχε αύριο χαρίζοντας ένα play list που έμοιαζε με ένα θεόπνευστο best of.

Ο τεράστιος Ozzy αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου και δανείστηκε μόλις ένα κομμάτι από το πρόσφατο πόνημα του με τίτλο Scream.

Το “Let me hear you scream”... Δυνατό μπάσιμο με “Bark at the moon”, όπου γίνεται κακός χαμός.

Ο κόσμος σεληνιάζεται. Τα σύννεφα έχουν διαλυθεί, o λύκος και αν εγέρασε. Το άλλοτε φτωχόπαιδο από το Άστον του Μπέρμιγχαμ έχει τρελά κέφια. Συνειρμικά διαπιστώνουμε την πανσέληνο που στοιχειώνει τις κραυγές του.

O Gus G. από την πλευρά του είναι μεγάλος παίκτης. Το αποδεικνύει από το ξεκίνημα.

Ο δικός μας Κώστας που δοξάζει την Ελλάδα στα πέρατα της γης παίζοντας κομμάτια των Black Sabbath.

Αγγίζει την τελειότητα δίχως να γίνεται ιερόσυλος στα riff των κολοσσών Randy Roads και Tony Iommi.

O Ozzy του έχει τεράστια αδυναμία τον αγκαλιάζει συνεχώς, τον ευλογεί, τον χαρακτηρίζει δεξί του χέρι και ζητάει από τον κόσμο να φωνάξει ρυθμικά «Gus» για να τον αποθεώσει. Όπως και γίνεται. Το αξίζει με το παραπάνω. Παίζει άλλωστε εντός έδρας. «God Bless you” και “Lets go f***ing crazy” φωνάζει συνεχώς ο “Prince of Darkness”.

Η τρίχα κάγκελο την στιγμή που ο «μάστορας» κάνει ιδιαίτερη μνεία στον διάδοχο του το 1980, Ronnie James Dio αναφερόμενος με θερμά λόγια για την απώλεια της θρυλικής φωνής του σκληρού ήχου.

Συγκινησιακή φόρτιση σε κομμάτια όπως το «Killer of Giants», στο αξεπέραστο «Suicide Solution» όπου δάκρυσε και ο ουρανός. Καπνογόνα στον ύμνο με τον οποίο γαλουχήθηκαν γενιές «Crazy Train».

O Ozzy είναι στον κόσμο του, καταβρέχει με την μάνικα τον κόσμο στις μπροστινές σειρές, ενώ γίνεται και ο ίδιος μούσκεμα με κουβάδες γεμάτους νερό. Το «Flying High Again» το τραγουδάει πιο καλά από ποτέ, μυσταγωγική ατμόσφαιρα στο «Mr Crowley» με την αθάναταση εισαγωγή του Don Airey να αιχμαλωτίζει όλες τις αισθήσεις. Όσοι περίμεναν Sabbath-ικές στιγμές πόνταραν στο σωστό άλογο.

“Fairies wear boots”, “War pigs”, “Iron man”, ‘Paranoid” και το doom-άδικο «Ιnto the Void» προκαλούν παραλήρημα. Οι Marshall ενισχυτές μοιάζουν με ηφαίστειο που ετοιμάζεται να εκραγεί!

Ο Gus «θερίζει» ενώ οTommy Clufetos δίνει ρεσιτάλ βάζοντας στοίχημα πως μπορεί να κατεδαφίσει το drum kit. Φινάλε με κομμάτια όπως το «Mama I’m coming home» και το «No more Tears» (δόθηκε δικαίως βαρύτητα στο ομώνυμο αδικημένο κατά πολλούς άλμπουμ) να μας αναγκάζουμε να αναρωτηθούμε. Τελικά δεν υπάρχει μέτριο τραγούδι του Ozzy;

Το τρίτο ημίχρονο στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η μπάντα με τον Gus να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τα όσα εκτυλίχθηκαν στην πρώτη του Εν Ελλάδι εμφάνιση ως μέλος της μπάντας του Ozzy Osbourne.

-Ιστορική στιγμή Gus έτσι;

«Άσε φίλε ακόμη δεν έχω καταφέρει να ηρεμήσω ήταν απίστευτο»...

* Στο ταξίδι στην Αθήνα συνόδευσε τον Ozzy και η σύζυγος του Sharon.

** Respect στα σπέσιαλ Tshirts με την εικόνα του Ozzy να κραδαίνει την ελληνική σημαία, αλλά όχι στην τιμή που πωλούνταν!
Πηγη:cosmo.gr





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: