Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Opel : Το νέο της «μικρό» στην αγορά από το 2013


Οι υπεύθυνοι της Opel επιβεβαίωσαν και επίσημα την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, μικρότερο του Corsa, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από το 2013.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Opel, Nick Reilly, το νέο αυτό αυτοκίνητο πόλης αποτελεί ένα προϊόν με στρατηγική σημασία για την Opel και τη GM, γενικότερα.

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί το όλο σχέδιο, η εταιρεία αναμένεται να επενδύσει έως το 2013 περισσότερα από 90 εκ. ευρώ ανασυγκροτώντας τις εγκαταστάσεις της Opel στο Eisenach, στην πρώην Αν. Γερμανία, όπου και θα παράγεται το νέο μοντέλο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των ίδιων ανακοινώσεων, οι άνθρωποι της Opel ξεκαθάρισαν πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα τοποθετείται στην κατηγορία των Ford Ka/Fiat 500 και όχι, όπως όλα δείχνουν, σε εκείνη των Smart και Toyota IQ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως κατέστη σαφές «το αυτοκίνητο αυτό θα απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα οικονομικό σε κατανάλωση όχημα πόλης, οι οποίοι όμως δεν θα χρειαστεί να κάνουν συμβιβασμούς σε θέματα ασφάλειας, τεχνολογίας ή άνεσης».

Συμπληρώνοντας, ο Nick Reilly τόνισε με έμφαση πως το νέο αυτό city car θα αποτελέσει την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση πόλης της Opel.

Το νέο μικρό της Opel θα βασιστεί, τουλάχιστον σε ότι αφορά στον τομέα της αισθητικής, στο πρωτότυπο Trixx της εταιρείας , που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης το 2004.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτότυπο αυτό μοντέλο φιλοξενούσε την εποχή εκείνη έναν συμπαγή σε διαστάσεις πετρελαιοκινητήρα, με χωρητικότητα 1,3 λίτρων.
Πηγη:i-live.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: