Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κατά των gay γάμων και της ευθανασίας η πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Σε αγκάθι στην κυβέρνηση μειοψηφίας της Αυστραλίας αναδεικνύονται οι γάμοι των ομοφυλόφιλων.
Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ τάσσεται κατά της νομιμοποίησής τους, ενώ το κόμμα των Πράσινων, το οποίο έχει συνάψει συμμαχία με το Εργατικό κόμμα, θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για τη νομιμοποίηση των gay γάμων και κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει στους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η Γκίλαρντ απέρριψε, όμως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Η πολιτική μας πάνω στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη», είπε η πρωθυπουργός.

Η γερουσιαστής των Πράσινων, Σάρα Χάνσον-Γιάγκ είπε πως αν η κυβέρνηση καταψηφίσει την πρόταση, θα υπάρξει σημαντικό πολιτικό κόστος.

Το κόμμα των Πράσινων, παράλληλα, θα προωθήσει και τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. Γι’ αυτό το θέμα, η πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα επιτρέψει στους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά η ίδια δεν φαίνεται να είναι υπέρ της νομιμοποίησης αυτού του τρόπου θανάτωσης.
«Έχω πολλά διλήμματα» ανέφερε.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 78% των ερωτηθέντων θέλει από την ομοσπονδιακή Βουλή της Αυστραλίας να άρει τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει σε πολιτειακές Βουλές και να τούς επιτρέψει να νομιμοποιήσουν την ευθανασία.

Ωστόσο το Λόμπι των Χριστιανών Αυστραλίας προειδοποιεί ότι θα διεξάγει σκληρή εκστρατεία εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης.

Πηγή:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: