Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Chef Sex: Το κατάλληλο μενού για την κατάλληλη γυναίκα

Το να μαγειρέψεις ένα ρομαντικό δείπνο ίσως είναι πρόκληση. Αν διαλέξεις όμως το φαγητό με βάση τον τύπο της τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.



Η χορτοφάγος
Η περίπτωση της είναι ιδιαίτερη. Μην την καλέσεις για φαγητό και βγάλεις κάνα αρνάκι. Θα φύγει πεινασμένη και κρίμα είναι. Το ιδανικό πιάτο για εκείνη είναι σπαγγέτι με αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι.
Θα χρειαστείς:
-400 γρ. σπαγγέτι
-100 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι σε πολύ ψιλοκομμένες φέτες
-3 αντσούγιες φιλέτο κομμένο σε μικρά κομματάκια
-5 κουταλιές ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο
-Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Πως θα το φτιάξεις;
Αρχικά μούλιασε τα μανιτάρια σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Σε μια κατσαρόλα βράσε τα μακαρόνια όπως υποδεικνύει η συσκευασία τους.
Σ’ ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο. Μόλις τσιγαριστεί, αφαίρεσε το σκόρδο και ρίξε τα φιλέτα αντσούγιας, χαμήλωσε τη φωτιά και περίμενε μέχρι να διαλυθούν.
Πρόσθεσε στη συνέχεια τα μανιτάρια με το ζουμί τους. Μαγείρεψέ τα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίξε αλάτι και πιπέρι, περίχυσε τα ζυμαρικά σου με τη σάλτσα, και σίγουρα θα γλύφει τα δάχτυλά της.




Η καλοφαγού
Εδώ θα κοπιάσεις λίγο. Αν της αρέσει να τρώει καλά και επιλέγει συνήθως ακριβά εστιατόρια τότε πρέπει να της σερβίρεις ένα gourmet πιάτο. Το ιδανικό πιάτο για εκείνη είναι κοτόπουλο με αρωματισμένα σύκα. Γεύση από Καταλανία( σε περίπτωση που ρωτήσει).
Θα χρειαστείς:
-1 κοτόπουλο πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
-μισό φλιτζ. γλυκό κρασί
-φλούδα σε λωρίδες από μισό περίπου λεμόνι
-3 φέτες μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-μισό φλιτζ. ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι (αρκετό)
για τα σύκα και την μαρινάδα
-3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-μισό φλιτζ. ξίδι από λευκό κρασί
-1 φέτα λεμόνι
-1 ξυλάκι κανέλα
-μισό κιλό μαύρα σύκα

 Πως θα το φτιάξεις;
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνεις την φωτιά και σιγομαγειρεύεις για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις τα σύκα, σκεπάζεις την κατσαρόλα και συνεχίζεις για άλλα 8-10 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά την κατσαρόλα και τα αφήνεις ως έχουν για περίπου 3 ώρες.
Είπαμε θα κοπιάσεις λίγο. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, στράγγιξε τα σύκα και βαλ’ τα σ’ ένα μπολ με το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Κράτα τη μαρινάδα, θα σου χρειαστεί στην πορεία, και πέτα την κανέλα. Ετοίμασε και τον φούρνο σου σιγά-σιγά προθερμαίνοντάς τον στους 180 βαθμούς.
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σόταρε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Άδειασε το μπέικον σ’ ένα πυρέξ αλλά κράτα το λίπος του στο τηγάνι. Πρόσθεσε λίγο λάδι και μόλις κάψει σόταρε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου.
Στράγγιξε για άλλη μια φορά(!) τα σύκα και ρίξε στο κοτόπουλο το κρασί τους, τη μαρινάδα, το λεμόνι και το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Κουράστηκες; Υπομονή τελειώνουμε. Βράσε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά με το καπάκι για 25 λεπτά περίπου. Θα δεις ότι είναι έτοιμο γιατί θα πήξει η σάλτσα. Δοκίμασε να δεις αν θέλει διορθώσεις σε αλάτι και πιπέρι.
Μετέφερε το κοτόπουλο στο πυρέξ μαζί με την σάλτσα του. Το ψήνεις για περίπου 20 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τα σύκα και το ζωμό κότας, σκέπασε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά.
Προσοχή στο σερβίρισμα! Βάλε 2 σύκα κι ένα κομμάτι κοτόπουλο σε κάθε πιάτο και περίχυσε προσεκτικά με την σάλτσα. Μπορεί να είναι κουραστικό να το φτιάξεις αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει και τους δυο σας.
 

Η πολυταξιδεμένη
Κι εδώ μιλάμε για ιδιαίτερη περίπτωση. Τόσα θα έχει φάει, δεν μπορείς να της σερβίρεις greek σουβλάκι. Γεύσεις ανατολής, όλοι τις λατρεύουν και έτσι το ιδανικό πιάτο για εκείνη είναι κοτόπουλο tikka masala(ινδικής προέλευσης).
Θα χρειαστείς:-4-5 σπόρους κάρδαμο
-1 κ.γ. κύμινο
-1 κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. πάπρικα
-1 κ.γ. turmerik
-1 κ.γ. σκόνη τσίλι
-1 κ.γ. karam masala
-700 γρ. στήθος κοτόπουλο
-250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-2 μέτρια κρεμμύδια
-2 μέτριες ντομάτες
-2 κ.σ. ντοματοπελτέ
-2 μικρές πράσινες πιπερίτσες
-2 πόντους τζίντζερ
-4 σκελίδες σκόρδο
-κόλιαντρο
-2 κ.σ. αλάτι
-5 κ.γ. λάδι
Πως θα το φτιάξεις;
Θέλει λίγη προετοιμασία. Αρχικά κόψε το κοτόπουλο σε μεγάλα κυβάκια. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ξεφλούδισε τις ντομάτες και τρίφτες. Ψιλόκοψε και τις πιπερίτσες, μην πετάξεις όμως τους σπόρους, και τέλος η προετοιμασία. Α! Όπως κατάλαβες στην προετοιμασία είναι κατέβεις και στην Αθήνα να ψωνίσεις όλα τα μπαχαρικά που χρειάζεσαι.
Σε ένα μπολ βάλε το γιαούρτι, το turmerik, την πάπρικα, τις πιπεριές, το αλάτι και το κοτόπουλο και ανακάτεψε τα. Βάλ’ τα σε ένα ταψάκι και βάλτε τα στο φούρνο για 7' περίπου.
Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και βάλε τους σπόρους του κάρδαμου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, μέχρι να πάρουν και αυτά χρώμα. Βάλε στη συνέχεια την κανέλα και το τσίλι. Βάλε και την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ , σκέπασε και μαγείρεψε τα για 5'.
Τέλος. Ρίξε το κοτόπουλο που έχει ψηθεί λίγο και ανακάτεψε. Σκέπασε πάλι το τηγάνι και μαγείρεψέ το για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο γαρνίρισε το με το karam masala και ο ιδανικός συνδυασμός για να το σερβίρεις είναι με ρύζι στον ατμό.


Για αθλητικες γυναικες
Πάει γυμναστήριο, τρέφετε υγιεινά, προσέχει γενικότερα όποτε κάποιες κατηγορίες είναι απαγορευτικές γι’ αυτήν. Τηγανιτά, λιπαρά και οι συνήθεις ύποπτοι απαγορεύονται στο τραπέζι. Το ιδανικό πιάτο για εκείνη είναι σολομός με μέλι και τζίντζερ.
Θα χρειαστείς:

-1 κ.γ σκόνη τζίντζερ
-1 κ.γ σκόνη σκόρδου
-1/3 κούπας σως σόγιας
-1/3 κούπας φυσικός χυμός πορτοκάλι
-¼ κούπας μέλι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-700 γρ. σολομός φρέσκος
Πως θα το φτιάξεις;
Πανεύκολο. Ανάμειξε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι και το κρεμμύδι σ’ ένα μπολ. Βάλε και το σολομό και άστο στο μείγμα για τουλάχιστον 5 ώρες. Στη συνέχεια βάλε το σολομό σε μία σχάρα και ψήσε το στο γκριλ στους 160 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. Σέρβιρε το ιδανικά με ρύζι ή λαχανικά στον ατμό.
Και για να μην σου πει δεν τρώω και βγάλει έξω τον θερμιδομετρητή, πιάσε την αδιάβαστη και μάθε το παρακάτω ποιηματάκι απ’ έξω.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα(χωρίς τα λαχανικά ή το ρύζι)
Ενέργεια: 370 kcal
Υδατάνθρακες: 22 g
Πρωτεΐνη: 37 g
Λίπος: 14,5 g
Φυτικές Ίνες: 0,4 g 

Και μετά απ’ αυτό είσαι έτοιμος για όλα!
Πηγή:men24.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: