Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Το τέλος του "Blue Ray"


Όταν δύο γίγαντες του χώρου συμφωνούν, τότε η καταδίκη είναι οριστική. Το τέλος του Blue Ray format είναι γεγονός και ο διάδοχος ετοιμάζεται. Όσοι το έβαλαν περιμένουν τον αντικαταστάτη.


Πλησιάζει το τέλος του Blu-ray format; Αν έχει απέναντι του τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου των υπολογιστών, τότε σίγουρα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Steve Jobs απάντησε στο email ενός αναγνώστη της ιστοσελίδας MacRumors, ο οποίος των ρώτησε σχετικά με την τοποθέτηση Blu-ray drive στα Mac, το εξής: “Το Blu-ray format μοιάζει ολοένα και περισσότερο στα προηγούμενα high end auido formats που διαδέχθηκαν το CD, και θα νικηθεί από τα Internet downloadable formats".

Τώρα και η Microsoft τοποθετείται παρόμοια, με τον Stephen McGill, υπεύθυνος του Xbox στην Αγγλία, να δηλώνει σε συνέντευξη του στο Xbox Achievements: “Το Blu-ray θα ξεπεραστεί σαν format. Ο κόσμος μετά τα DVD κινήθηκε περισσότερο στα ψηφιακά downloads και το ψηφιακό streaming“.

Αυτές οι θέσεις των Apple και Microsoft ενισχύονται από μία νέα μελέτη που διεξήγαγε η NPD, η οποία έδειξε ότι τα ψηφιακά downloads παιχνιδιών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις κανονικές πωλήσεις, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίος 2010 – Ιούνιος 2010 υπήρξαν 11.2 εκατομμύρια downloads έναντι 8.2 εκατομμυρίων αντίτυπων κανονικών αγορών.

Η ίδια τάση φαίνεται ότι υπάρχει και στον τομέα των ταινιών/τηλεοπτικών εκπομπών, με ιστοσελίδες όπως η Hulu και το iTunes να μεγαλώνουν εκθετικά τόσο σε προσφερόμενο περιεχόμενο όσο και σε πωλήσεις. Τα ψηφιακά downloads και το streaming είναι κατά πάσα πιθανότητα το μέλλον της ψυχαγωγίας, αλλά αυτοί που διαθέτουν συνδέσεις στο Ίντερνετ με περιορισμό όγκου θα έχουν μεγάλο μειονέκτημα.
Πηγη:news247.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: