Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΙΟΥΝΕΦΕ (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΪΦΙ)



Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που προέρχεται από τα βάθη της Μ. Ασίας 
κι έχει περάσει στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα Κιουνέφε.


Υλικά

1/2 κιλού καταϊφι
1 κούπα βούτυρο καθαρισμένο και λιωμένο
1/2 κιλού ανθότυρο
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι βανίλια
1 κούπα φιστίκι Αίγινας ανάλατο και ψημένο

για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Ατομα: 10-12 Μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη γέμιση. Σ' ένα μπολ λιώστε το ανθότυρο με το πηρούνι κι ανακατέψτε το με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, να γίνει λεία πάστα. Ξάνετε το καταϊφι και βουτώντας τις παλάμες σας στο βούτυρο, τρίψτε το, να βουτυρωθεί πολύ καλά. Στρώστε το μισό βουτυρωμένο καταϊφι σ' ένα ταψί 40 εκ. κι απλώστε επάνω τη γέμιση. Καλύψτε το υπόλοιπο καταϊφι, στρώνοντάς το προσεχτικά, να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια. Ψήστε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά το καταϊφι. Βγάλτε το από το φούρνο κι αφήστε το να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε τη ζάχαρη με το νερό 5', να δέσει ελαφρά, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Απλώστε τα φιστίκια στην επιφάνεια του γλυκού, περιχύστε το με το ζεστό σιρόπι κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, πριν το σερβίρετε, συνοδεύοντάς το με παγωτό καϊμάκι.

Πηγή: vefashouse.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: