Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ζωγράφοι μποϊκοτάρουν έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Λούβρο


Ρώσοι ζωγράφοι απείλησαν εχτές να μποϊκοτάρουν μια έκθεση
 ρωσικής σύγχρονης τέχνης στο Λούβρο, .......
...... τον Οκτώβριο, μετά από μια απόφαση των αρχών να λογοκρίνουν το έργο ενός από αυτούς που θεωρείται προκλητικό σε σχέση με τον ισχυρό άνδρα της χώρας, τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Επτά καλλιτέχνες δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην έκθεση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Αβντέι Τερ Ογκάνιαν του οποίου τα έργα λογοκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ρώσος επιμελητής ο Μαράτ Γκούελμαν.

Ένα από τα έργα του Τερ Ογκάνιαν που απεικονίζει ένα μαύρο τετράγωνο σε κόκκινο φόντο πάνω από έναν μικρό λευκό κύκλο φέρει τη λεζάντα: «Το έργο αυτό καλεί να γίνει μια επίθεση εναντίον του πολιτικού Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να σταματήσει η κρατική και πολιτική του δραστηριότητά».

Τα αφηρημένα έργα του Τερ Ογκάνιαν έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο (Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας) και στο ρωσικό πολιτιστικό κεντρο «Γκαράζ», δήλωσε ο Γκούελμαν. Επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού δεν κατέστη δυνατή για να υπάρξει κάποιο σχόλιο.

Το μποϊκοτάζ της έκθεσης «θα τονίσει την παράλογη διαμάχη ανάμεσα στην τέχνη και την εξουσία. Τα έργα μου έχουν δημιουργηθεί γι' αυτό και εικονογραφούν την ηλιθιότητα των ηλιθίων», γράφει στο μπλόγκ του στο διαδίκτυο ο Αβντέι Τερ Ογκάνιαν.

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: