Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Έρευνες για «μυστικές φυλακές» στο Πεκίνο


Τη δραστηριότητα μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, η οποία φέρεται να 
χρηματοδοτείται από τις τοπικές αρχές, για να κρατάει σε «μυστικές φυλακές» όσους πολίτες επικρίνουν την κεντρική κυβέρνηση, ερευνά η αστυνομία του Πεκίνου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας «Anyuanding» συνελήφθη, κατηγορούμενος για «παράνομη κράτηση προσώπων» και για «παράνομες εμπορικές δραστηριότητες», αναφέρει η εφημερίδα «China Daily».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία επενέβαινε, κατόπιν αιτημάτων από γραφεία επαρχιακών αξιωματούχων, για να εμποδίζει πολίτες, οι οποίοι υπέβαλαν προσφυγές, να διαδηλώσουν ή να απευθύνουν τα παράπονά τους στην κεντρική κυβέρνηση.

Οι ενώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τακτικά την ύπαρξη «μυστικών φυλακών» στο Πεκίνο και σε άλλες κινεζικές πόλεις, όπου πολίτες μπορεί να κρατούνται επί μήνες και να υφίστανται επανειλημμένα βιαιότητητες, χωρίς καμια νομική διαδικασία.

Το σύστημα των προσφυγών, το οποίο έχει κληρονομηθεί από την αυτοκρατορική εποχή, επιτρέπει στους πολίτες να απευθύνονται απευθείας στις διοικήσεις, αν θεωρούν τον εαυτό τους θύμα αδικίας, και να μεταβαίνουν στο Πεκίνο, για να απευθυνθούν στο «κέντρο».

Πηγή: protothema.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: