Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η αποστολή της εθνικής για το παγκόσμιο της ενόργανης γυμναστικής


Δηλώθηκαν οι αθλητές που θα συνθέσουν την Εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής 
και θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ, το οποίο θα 
διεξαχθεί από τις 16 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Στην κατηγορία των ανδρών, οι αθλητές που δηλώθηκαν είναι οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, καθώς και ο Σταύρος Κέκελος ως αναπληρωματικός.

Την προετοιμασία της ομάδας θα ακολουθήσει μέχρι τέλος και ο Λευτέρης Πετρούνιας, για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον συναθλητή του.

Στις γυναίκες, την εξάδα συνθέτουν οι Βάσω Μιλλούση, Στεφανί Μπισμπίκου, Ευγενία Ζαφειράκη, Λίνα Μητράκου, Ανδριάνα Συρίγου - Αντωνία, Δέσποινα Γρηγοριάδου, ενώ ως αναπληρωματική δηλώθηκε η Μαρία Πιτσικάλη. Παράλληλα, στην προετοιμασία συμπεριλαμβάνεται ως εναλλακτική λύση και η Ιωάννα Ξουλόγη.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ θα αποτελέσει το πρώτο βήμα στο δρόμο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Οι 24 καλύτερες χώρες της ομαδικής κατάταξης θα αποκτήσουν δικαίωμα να αγωνιστούν με πλήρη ομάδα και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στο Τόκιο, όπου θα δοθούν τα πρώτα Ολυμπιακά «εισιτήρια».

«Προτεραιότητά μας θα είναι το ομαδικό αγώνισμα. Η απώλεια του Δημήτρη Μαρκούση, ο οποίος τραυματίστηκε και χειρουργήθηκε στο χέρι, είναι σχεδόν αδύνατο να αναπληρωθεί στη βαθμολογία. Μπορούμε όμως να τερματίσουμε ψηλότερα από την 20η θέση, εφόσον πιάσουν καλή απόδοση οι έμπειροι αθλητές της ομάδας, που έχουν δείξει ότι μπορούν να αντεπεξέρχονται σε τέτοιες καταστάσεις» τόνισε ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Η επιλογή των έξι αθλητών που θα αγωνιστούν θα γίνει στο Ρότερνταμ, έπειτα από την επίσημη προπόνησή μας στο στάδιο των αγώνων. Βάσει του σχεδιασμού μας, ο Μάρας και ο Τσολακίδης θα συμμετάσχουν σε τρία ή τέσσερα όργανα ο καθένας, ενώ ο Κοσμίδης σε τέσσερα ή πέντε.

Οι υπόλοιποι αθλητές που θα επιλεγούν, θα κάνουν σύνθετο ατομικό, εκτελώντας προγράμματα και στα έξι όργανα. Παράλληλα με την καλύτερη δυνατή ομαδική κατάταξη, πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε συμμετοχή σε τρεις τελικούς οργάνων και να κατακτήσουμε μετάλλιο».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής γυναικών, Κώστας Χατζηζήσης, δήλωσε: «Ο στόχος είναι να μπούμε στην 24άδα και θα παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη για να το πετύχουμε.

Η ομάδα θα βασιστεί στο εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των κοριτσιών, αλλά και στην εμπειρία των παλιότερων αθλητριών, αφού οι Μιλλούση, Μπισμπίκου, Ζαφειράκη και Μητράκου προετοιμάζονται για να αγωνιστούν και στα τέσσερα όργανα.

Θα εξαντλήσουμε τα χρονικά περιθώρια που μας δίνει ο τεχνικός κανονισμός και θα κάνουμε την τελική επιλογή της εξάδας μετά την επίσημη προπόνησή μας στο πόντιουμ».

Πηγή: tovima.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: