Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ιταλός Κουντίν θριαμβευτής στο “Σπάρταθλον”


Καλύπτοντας τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής από την Αθήνα 
μέχρι την Σπάρτη σε 23 ώρες 03'06'', ...
......   ο Ιταλός Ιβάν Κουντίν ήταν ο νικητής στο «28ο Σπάρταθλον 2010». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 325 αθλητών και αθλητριών από 32 χώρες, αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση.
Τον καλύτερο χρόνο από τους Ελληνες σημείωσε ο Στέργιος Αναστασιάδης, ο οποίος τερμάτισε 10ος με 29 ώρες 03΄.14΄΄. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Πετρολιάγκης που κατέλαβε την 19η θέση με χρόνο 30:34΄.26΄΄, ενώ 25ος ήταν ο Γιώργος Κουτσιούκος, με 31:41΄.38΄΄.

Πρώτη γυναίκα και 14η στην κατάταξη τερματισμού, ήταν η Έμιλυ Γκέλντερ από την Βρετανία, με χρόνο 30 ώρες 17΄.03΄΄, ενώ στην 30η θέση βρέθηκε η δεύτερη γυναίκα, Μασούμι Γιοσιμούρα από την Ιαπωνία με χρόνο 32:32΄.41΄΄.

"Αφιερώνω τη νίκη στην οικογένεια μου, στους Ιταλούς συναθλητές μου που με βοήθησαν και ιδιαίτερα στη μνήμη του 27χρονου φίλου της αδελφής μου που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του χρόνου. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Η διοργάνωση ήταν καλή", δήλωσε ο Ιβαν Κουντίν μόλις τερμάτισε μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Σχεδόν μισή ώρα πίσω από τον Ιταλό αθλητή τερμάτισε ο Ολλανδός Γιάν Άλμπερτ Λάντνικ (23.31΄.22΄), φωνάζοντας δυνατά "Ελλάδα" μόλις ακούμπησε και φίλησε τα πόδια του Λεωνίδα! Επόμενο ήταν να κερδίσει το ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων. Ενθουσιασμένος, μάλιστα, αν και κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια, ο Λάντνικ κάθισε μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα με την κόρη του Έμιλυ, την παρουσίασε στον κόσμο και φώναξε "Viva Greece", λέγοντας όλο χαμόγελο: "Δεν το ξανακάνω ποτέ. Τέρμα τα βουνά!". Εξήγησε βέβαια, ότι η Ολλανδία δεν έχει υψόμετρο και χρειάζεται ανάλογες συνθήκες με την Ελλάδα για να προετοιμαστεί και να προσαρμοστεί στις δυσκολίες του "Σπάρταθλον".

Αρκετά πίσω από τους δύο πρώτους τερμάτισε ο Γερμανός Γιάν Προχάσκα, με χρόνο 24 ώρες 55΄.58΄΄.




Πηγή: enet.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: