Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μέλι, το θαυματουργό


Νέα ερευνητικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του «First World Wound Healing Congress» (πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου για την επούλωση των πληγών/τραυμάτων) στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από τα συνηθισμένα αντιβιοτικά στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων και επιμολυσμένων καισαρικών τομών.


Το μέλι μπορεί να σκοτώσει τη σαλμονέλα, την Ε. coli και το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που προκαλέι έλκος, ενώ καταπολεμά επίσης τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια MRSA (χρυσίζοντες σταφυλόκοκκοι ). Αλλά δεν έχουν όλοι οι τύποι μελιού το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι το λεγόμενο μέλι manuka από τη Νέα Ζηλανδία και το jelly bush από την Αυστραλία. Αυτοί οι τύποι μελιού πιστεύεται ότι απελευθερώνουν υπεροξείδιο του υδρογόνου που σκοτώνει τα βακτήρια. Ο γιατρός Πίτερ Μόλαν από το Πανεπιστήμιο του Γουάικατο στη Νέα Ζηλανδία έχει βρει ότι 1/2 κ.γλ. μέλι manuka ημερησίως με άδειo στομάχι για μια περίοδο σκοτώνει ολοκληρωτικά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που ευθύνεται για τα περισσότερα γαστρικά έλκη.

Σχεδόν 40% όλου του πληθυσμού της Ελλάδας έχει χρόνια λοίμωξη με το συγκεκριμένο βακτήριο, κάτι που μπορεί να βρεθεί τόσο μέσω εξέτασης στο αίμα όσο και με δοκιμασία αναπνοής και με γαστροσκόπηση. H συνήθης φαρμακευτική αντιμετώπιση μιας τέτοιας λοίμωξης υπαγορεύει 2 αντιβιοτικά και ένα αντιόξινο για 7 ημέρες.
Πηγη:myself.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: