Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς γιατρούς


Απεργούν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, συμμετέχοντας στην ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη. Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.


Δωρεάν, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας διεκδικούν οι νοσοκομειακοί γιατροί που απεργούν αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζομένους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Ομοσπονδίες και συνδικάτα στην πλατεία Κοτζιά στις 12:00 την Τετάρτη.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, οι γιατροί "από κοινού με τους εργαζόμενους απαιτούν δωρεάν, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας στη χώρα και προασπίζουν τα δημόσια αγαθά που δέχονται ανηλεή επίθεση από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις".
"Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας μας και της Ευρώπης αγωνίζονται κατά των μέτρων σκληρής λιτότητας, ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατεδάφισης του κοινωνικού Κράτους που προωθούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με πρόσχημα την κρίση",τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των εφημεριών, αφού το κονδύλι για τον Σεπτέμβριο δεν έχει εξασφαλιστεί, ενώ για τους τρεις προηγούμενους μήνες που θεωρητικά έχει εξασφαλισθεί το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στους γιατρούς για την υπερωριακή τους εργασία από το υπουργείο, τα χρήματα δεν έχουν δοθεί ακόμη. Όλα αυτά τη στιγμή που το υπουργείο προγραμματίζει το μεγαλόπνοο σχέδιο για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.
Πηγη:news247.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: