Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Όσα δεν φαντάζεσαι πως σε παχαίνουν

Γυμνάζεσαι καθημερινά, τη διατροφή σου την προσέχεις πολύ! Κι όμως, μπορεί να μην τα κάνεις όλα τέλεια όπως νομίζεις. Γιατί υπάρχουν και εκείνα που μπορούν να σε παχύνουν αθόρυβα και ούτε φαντάζεσαι τη διαβολική τους δράση. Προτού κατηγορήσεις τα γλυκά και το αλκοόλ που κατανάλωσες χτες βράδυ για τα γραμμάρια που πήρες, μάθε πως υπάρχουν πολλά άλλα εκπληκτικά πράγματα που μπορούν να σε παχύνουν!


Βάζεις το φαγητό σου σε ακατάλληλα αποθηκευτικά μέσα:

Μπορεί να νομίζεις πως το ταπεράκι που παίρνεις στη δουλειά σε εξασφαλίζει από τις χιλιάδες θερμίδες που θα έπαιρνες καταναλώνοντας έτοιμο φαγητό από ντελίβερι. Κι όμως το ίδιο το ταπεράκι ή ο θερμός που βάζεις τον καφέ, μπορούν να σε παχύνουν. Πολλά από τα σκεύη ή τις μεμβράνες που καλύπτουμε την τροφή μας αυτά είναι φτιαγμένα από ακατάλληλα υλικά όπως το PVC. Οι χημικές ενώσεις που περιέχουν και έρχονται σε επαφή με το φαγητό, παιρνούν στον οργανισμό και δρουν συσσωρευτικά όπως τα φυτοφάρμακα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να προκύπτουν ορμονικές διαταραχές στον οργανισμό σου και τελικά να βάζεις κιλά. Για να γλυτώσεις από την κρυφή αυτή πληγίτσα, απόφυγε να ζεσταίνεις το φαγητό σου μαζί με το πλαστικό ταπεράκι μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων (ειδικά αν δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση)! Ταυτόχρονα, μπορείς να πετάς τα πλαστικά μπουκάλια αμέσως μετά τη χρήση τους και να μην τα γεμίζεις εκ νέου με πόσιμο νερό αφού κινδυνεύεις ν' ανακυκλώσεις τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε αυτά με τη θερμότητα (ειδικά αν εκτίθενται στον ήλιο)!

Πιστεύεις πως τα αναψυκτικά διαίτης αποτελούν τη λύση στο πρόβλημά σου:

Γενικά δείχνεις να έχεις μια λατρεία στα light προϊόντα και ειδικά στ' αναψυκτικά. Σκέψου όμως: πόσους ανθρώπους έχεις γνωρίσει που να έχασαν βάρος απλά καταναλώνοντας light αναψυκτικά. Παρόλο που τα ροφήματα αυτά δεν περιέχουν θερμίδες, είναι πιθανό να σε παχαίνουν με άλλους τρόπους. Τελευταίες έρευνες έδειξαν πως άνθρωποι που κατανάλωναν light προιόντα, έδειξαν τάσεις παχυσαρκίας. Μια θεωρία υποστηρίζει πως αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά που καταναλώνεις ένα light τρόφιμο, παίρνει τη γλύκα του χωρίς να πηγαίνει η γλύκα αυτή αγκαζέ με τις θερμίδες που θα κατανάλωνες τρώγοντας ένα αληθινό γλυκό. Έτσι, ψάχνεις αλλού για τις θερμίδες αυτές.

Επιπλέον, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως τα τεχνητά γλυκαντικά αποτελούν παράγοντα επιβράδυνσης του μεταβολισμού. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πίνεις μπόλικο νερό αντί για αναψυκτικά και όποτε αποζητάς κάτι γλυκό, κατανάλωσε ένα φρουτάκι που έχει πολλά σάκχαρα!

Πιστεύεις πως τα οργανικά προϊόντα είναι πολύ ακριβά για το τίποτα:

Είναι αλήθεια πως τα οργανικά φρούτα και λαχανικά κοστίζουν ακριβότερα. Αν όμως γνώριζες πως τα μη οργανικά λαχανάκια και μηλαράκια σε παχαίνουν, δεν θα έδινες ένα ευρό παραπάνω για να προτιμήσεις τ' αντίστοιχα οργανικά προϊόντα; Όπως φαίνεται, πολλά από τα φυτοφάρμακα των μη οργανικών φρούτων και λαχανικών, περνούν στον οργανισμό, προκαλούν ορμονικές διαταραχές και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό! Εξ' αιτίας αυτού, η μυική σου μάζα μειώνεται, τα κύτταρα λίπους αυξάνονται και πληθύνονται και παχαίνεις!

Αν δεν μπορείς να ψωνίζεις μόνο οργανικά προϊόντα, απόφυγε έστω εκείνα στα οποία βρίσκουμε τις υψηλότερες ποσότητες φυτοφαρμάκων: μήλα, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, σταφύλια, σπανάκι, λάχανο, αχλάδια, φράουλες, και πατάτες!

Το κρέας που καταναλώνεις είναι φουλ στα στεροειδή:

Έχεις μια προτίμηση στο κρέας και σου αρέσει να το καταναλώνεις όπως μπορείς: κεφτεδάκια, μπριζολίτσες, μπιφτεκάκια.! Έλα όμως που το κρέας εκτός από μεγάλες δόσεις πρωτεΐνης μπορεί να γεμίζει τον οργανισμό σου με με στεροειδή και ορμόνες που είχε πάρει το ίδιο το ζώο από το οποίο προήλθε η μπριτζολίτσα σου. Αυτά τα χημικά έχουν για εσένα το ίδιο αποτέλεσμα που είχαν και για τα ζώα που τα πήραν: να μεγαλώσουν και να παχύνουν γρηγορότερα για να έχουν περισσότερο λίπος.

Για να είσαι σίγουρη πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με το κόκκινο ή λευκό κρέας που καταναλώνεις, διάλεξε τα προϊόντα από μικρότερες φάρμες ή από τον κρεοπώλη της γειτονιάς σου (που εμπιστεύεσαι και ξέρεις την προέλευση του κρέατος)! Τις περισσότερες φορές είναι καλό να προτιμάς τα ντόπια κρέατα που μπορείς να ελέγξεις ευκολότερα!

Πηγή:womenonly.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: