Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Βγάλτα πέρα την πιο στραβή κι ανάποδη μέρα

Η στραβή κι ανάποδη μέρα: ποιά από εμάς δεν την έχει αντιμετωπίσει. Είτε είναι η μέρα του βατερλό στη δουλειά ή το σχολείο, είτε η μέρα που τα έσπασες με την πεθερούλα, είτε η μέρα που ο έρωτας σε παράτησε και κλαις με μαύρο δάκρυ.


Ό,τι κι αν σημαίνει για εσένα η ανάποδη ημέρα, ακολούθησε μερικούς από τους παρακάτω έξυπνους τρόπους για να ξεπεράσεις αναίμακτα τη μέρα αυτή!

1. Απόφυγε την ανάγκη να κακομάθεις τον εαυτό σου: εκείνη τη στραβή ημέρα που θα σου τύχουν οι 7 πληγές του Φαραώ, επίλεξε να μην κακομάθεις τον εαυτό σου με κάποια γευστική ή άλλη σκανδαλιά. Συνήθως, η απόλαυση που παίρνεις από τη σκανδαλιά είναι παροδική και κατόπιν σε πιάνουν οι τύψεις και οι ενοχές για τις μπύρες που ήπιες, χάνεις τον έλεγχο και η κραιπάλη μεγαλώνει. Πριν ξεκινήσεις το τσιγάρο που έκοψες εδώ και μήνες και προτού καταβροχθίσεις ένα κιλό παγωτό για να τα βγάλεις πέρα την στραβή ημέρα, αναρωτήσου: "όλες αυτές οι σκανταλιές θα σε κάνουν όντως να τα βγάλεις πέρα την άσχημη αυτή μέρα"; ΟΧΙ!

2. Kάνε κάτι καλό για κάποιον άλλο: πάρε απόφαση πως αυτή η στραβή ημέρα είναι χαμένη για εσένα και φρόντισε τουλάχιστον να φτιάξεις την ημέρα για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν για παράδειγμα κρυολογήσεις και δεν μπορείς να πας στην συναυλία που ήθελες, δώσε τα εισιτήρια στην κολλητή για να χαρεί τις πρώτες θέσεις με το αγόρι της. Όταν κάνεις κάτι καλό, νιώθεις και καλά.

3. Φρόντισε ν' αποσπάς το μυαλό σου: εκείνη την μέρα τη μαύρη, προσπάθησε όσο μπορείς ν' απασχολήσεις το μυαλό σου με άλλα πράγματα, μπας και ξεφύγεις από τη μιζέρια. Αν για παράδειγμα, η κομμώτρια σου κάνει ένα μαλλί χάλι, μην πας το βράδυ να δεις τα "Φιλαράκια" σε dvd, στο οποίο η Άνιστον έχει αψεγάδιαστη κουπ. Κανόνισε να βγεις με την κολλητή που έχει το μαλλί καμμένο από ντεκαπάζ, για να πεις και μη χειρότερα!

4. Ασχολήσου με κάτι που μπορείς να ελέγξεις: σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις για τον χάλια καιρό που έδεσε τα καράβια στα λιμάνια και σένα στην πρωτεύουσα αλλά μπορείς να εκμεταλλευθείς την κατάσταση, λαμβάνοντας δράση. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις σε τάξη την ντουλάπα με τα ρούχα σου που έχουν γίνει σορός ή να πλύνεις επιτέλους το μπάνιο που βρώμισε!

5. Μην σκέφτεσαι το χειρότερο αλλά τ' αντίθετο: κάθε στραβή ημέρα έχει εκείνη την λιγότερο μαύρη στιγμή της. Αντί λοιπόν να βαρυγκωμάς για τα δεινά που σου έτυχαν, σκέψου πόσο τυχερή είσαι που παρόλα αυτά, επέστρεψες σπίτι και σε περίμενε μια ζεστή αγκαλιά.

6. Αθλήσου για να φτιάξεις τη διάθεσή σου: διάλεξε μια άσκηση που να κρατά το μυαλό σου σε εγρήγορση και να μην χρειάζεται να σκέφτεσαι τα στραβά κι ανάποδα που σου συνέβησαν. Απόφυγε τους περιπάτους στους οποίους έχεις χρόνο να σκεφτείς (και άρα καταλήγεις χειρότερα) και ρίξτο στο στεπ και την αερόβια που ανεβάζει τους γλουτούς και τη διάθεση!

7. Μην απομονώνεσαι: τις ημέρες που νιώθεις χειρότερα από ποτέ, απόφυγε την παγίδα της μοναξιάς. Αντί να κλειστείς στους τέσσερις τοίχους και να κλαις τη μοίρα σου, βγες με τις κολλητές και πνίξε τον πόνο στα μοχίτο.

8. Ακούγεται κλισέ, αλλά όντως αύριο είναι μια άλλη ημέρα και το επόμενο πρωινό όλα θα μοιάζουν πιο φωτεινά. Την στραβή κι ανάποδη μέρα λοιπόν, πάψε να παιδεύεις τον εαυτό σου ξενυχτώντας. Πέσε στο κρεβάτι νωρίς και το επόμενο πρωινό θα δεις τα πράγματα αλλιώς.

9. Μην ξεχνάς τους τομείς στους οποίους σκίζεις: μπορεί η μέρα στη δουλειά να πήγε χάλια αλλά μην ξεχνάς πως δεν είσαι απλά και μόνο ένα εργαζόμενο κορίτσι. Στο σπίτι σε περιμένουν τα παιδιά ή ο καλός σου και μπορείς ν' αποδείξεις πως είσαι υπέροχη μητέρα ή σύντροφος.

10. Μην φέρνεις την καταστροφή: θυμήσου ότι επειδή μια μέρα πήγε στραβά, δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις όλο το μήνα ή το χρόνο μέσα στη μαυρίλα. Έχε υπόψη πως τα πράγματα θα φτιάξουν αφού χειρότερα δεν γίνεται να τα κάνεις.

Πηγή:womenonly.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: