Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν θέλει κάποιον άλλον


Ένα από τα συχνά ερωτήματα έχει να κάνει με τον προβληματισμό ότι η σύντροφός σας
 -ο «θύτης» είναι συνήθως γένους θηλυκού»- δείχνει να θέλει έναν άλλον άνδρα.
Το σενάριο κατά κανόνα έχει ως εξής: Είστε μαζί καιρό –πιθανώς χρόνια, ίσως ακόμα και παντρεμένοι, έχετε μία ήσυχη, χωρίς εντάσεις σχέση, με τακτικές σεξουαλικές επαφές, όλα δείχνουν να κυλούν αρμονικά. Κι όμως κάποια στιγμή «συλλαμβάνετε» την σύντροφό σας να επικοινωνεί με κάποιον άλλον –δεν το φαντάζεστε, έχετε βρει αποδείξεις και πιθανώς μετά από πίεση να το έχει παραδεχθεί. Ο επίλογος της ιστορίας είναι διττός: Σας αφήνει στα κρύα του λουτρού και φεύγει με τον άλλον ή δεν σας αφήνει, αλλά και που μένει είναι σα να σας έχει αφήσει.

Ο θυμός και η απόγνωσή σας είναι άκρως φυσιολογικά και δικαιολογημένα. Νιώθετε να χάνετε, έστω και μόνο συναισθηματικά, την γυναίκα που μέχρι χθες θεωρούσατε ολόδική σας και φοβάστε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα σύντομο φλερτ, αλλά για μία κατάσταση που θα την επηρεάσει και πιθανώς θα αλλάξει τα αισθήματά της για εσάς. Εσείς, όμως, την θέλετε ακόμα. Έτσι δεν είναι;

Γιατί θέλει κάποιον άλλον;

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί μια γυναίκα να θέλει έναν άλλον άνδρα είναι πολλοί και δεν έχουν πάντα να κάνουν με εσάς. Οι πιο κοινοί από αυτούς είναι:

• Η ανάγκη για περισσότερες εμπειρίες: Ειδικά αν η σύντροφός σας δεν είχε μέχρι σήμερα περισσότερες από μία-δύο ερωτικές ιστορίες στην ζωή της, το πιθανότερο είναι ότι η επικοινωνία της με έναν άλλον άνδρα καλύπτει αυτό της το κενό. Το γεγονός ότι μένει μαζί σας, και ότι πιθανώς να φαντάζεται ολόκληρη την ζωή της μαζί σας, παράλληλα με ασφάλεια και σιγουριά είναι πιθανό να την κάνουν να νιώθει πως η ερωτική της ζωή «έκλεισε», ότι θα είναι πάντα όπως είναι τώρα. Και αυτό μπορεί να «πνίξει» μία γυναίκα, όσο κι έναν άνδρα. Απλά έτυχε αυτή την φορά να συμβεί σε εκείνη.

• Της δείχνετε ότι την θέλετε; Μπορεί η σχέση σας να κυλά ήρεμα και αρμονικά, φαινομενικά χωρίς προβλήματα, όμως τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι αρκετό για μία γυναίκα. Όλες οι γυναίκες έχουν ανάγκη από τον θαυμασμό του συντρόφου τους, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όλες θέλουν να νιώθουν ποθητές, ελκυστικές, ειδικά από τον άνδρα με τον οποίον μοιράζονται την ζωή τους. Αν τις παραμελήσετε δεν αποκλείεται να αναζητήσουν αλλού αυτόν τον θαυμασμό.

• Μήπως έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας; Μπορεί να είστε ο καλύτερος σύντροφος, να της δείχνετε συνέχεια ότι την θέλετε και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να είναι ευτυχισμένη. Τι κάνετε όμως για εσάς; Φροντίζετε τον εαυτό σας; Είστε περιποιημένος; Καθαρός; Κομψός; Με λίγα λόγια, μήπως δεν θυμίζετε τίποτα πια από αυτόν που είχε κάποτε ερωτευτεί; Δεν σας το λέει για να μην σας πληγώσει, αλλά η εξωτερική εμφάνιση παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο στο να μας ελκύει ο σύντροφός μας ερωτικά. Φανταστείτε πώς θα νιώθατε εσείς αν εκείνη άρχιζε να παραμελεί τον εαυτό της, όταν μάλιστα γύρω σας κυκλοφορούν πανέμορφες, γοητευτικές γυναίκες που σας φλερτάρουν.

Οι εναλλακτικές σας:

Βασικά οι εναλλακτικές είναι δύο: Μένετε ή φεύγετε. Με την προϋπόθεση, όμως, ότι θέλετε να προσπαθήσετε γι’αυτήν την γυναίκα, τα σενάρια που σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

• Μιλήστε ανοιχτά: Όσο δύσκολο κι αν είναι και για τους δύο συζητήστε από την αρχή έως το τέλος όλη την ιστορία με τον άλλον άνδρα. Αν θέλει και εκείνη να προσπαθήσει για την σχέση σας το πιθανότερο είναι ότι θα σας πει την αλήθεια και θα επιδιώξει να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του. Μάθετε πόσο σοβαρά νιώθει γι’αυτόν και τι είναι διατεθειμένη να κάνει για να τον ξεπεράσει.

• Δώστε της χρόνο: Αν νιώθετε ότι η σύντροφός σας βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα δοκιμάστε την τακτική της οπισθοχώρησης. Φύγετε από το σπίτι για μερικές μέρες, αν μένετε μαζί, αφήνοντάς της ένα σημείωμα ότι θα επιστρέψετε σύντομα, αλλά θέλετε και εσείς χρόνο να σκεφτείτε. Φοβούμενη τον κίνδυνο να σας χάσει θα αντιμετωπίσει τα συναισθήματά της για τον άλλον άνδρα στις πραγματικές τους διαστάσεις: Ως επιπόλαια και εφήμερα. Μην εξαφανιστείτε, όμως, και μην το παίξετε «νταής» γιατί δεν αποκλείεται να την εκνευρίσετε και να στραφεί στον άλλον άνδρα από εγωισμό.

• Διεκδικήστε την: Θυμίστε της τον πρώτο σας καιρό μαζί. Θυμίστε της πόσο καλά περνούσατε και ότι τα πράγματα μπορούν να ξαναγίνουν έτσι. Στείλτε της λουλούδια, αφιερώστε της τραγούδια, πηγαίνετέ την ένα ταξίδι-έκπληξη… Αποκλείεται να μην συγκινηθεί από την προσπάθειά σας και να μην ζυγίσει τις επιλογές της: Ένας άνδρας που αποδεδειγμένα την αγαπά και κάνει τα πάντα γι’αυτήν ή ένας άνδρας για τον οποίον δε μπορεί ακόμα να είναι καθόλου σίγουρη. Η τελική απόφαση είναι δική της, όμως εσείς θα έχετε δώσει επάξια τον αγώνα σας.

Πηγή: faretra.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: