Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τάρτα με βύσσινο


Μία γλυκιά φθινοπωρινή πρόταση!


Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτάΓια 4 άτομα

Υλικά
Ένα κατεψυγμένο φύλλο για τάρτες

2 κουταλιές αμυγδαλόψιχα φιλέ

βούτυρο για τη φόρμα


Για τη γέμιση:
1 κιλό βύσσινα

250 ml κρέμα γάλακτος

3 αυγά

1 δόση βανίλια

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Προετοιμασία Αφήστε το φύλλο να ξεπαγώσει.

Αλείψτε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 22 εκ.

«Ντύστε» τη φόρμα με το φύλλο και τρυπήστε το μ’ ένα πιρούνι, σκεπάστε το μ’ ένα δίσκο από χαρτί για φούρνο, ρίξτε πάνω ξερά φασόλια και ψήστε την τάρτα για 15-20 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Πλύντε τα βύσσινα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε το κουκούτσι μαζεύοντας το χυμό που στάζει.

Ρίξτε σ’ ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.

Προσθέστε τα βύσσινα και το χυμό τους και ανακατέψτε.

Στρώστε τη γέμιση στην τάρτα και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Βγάλτε την απ’ το φούρνο, ρίξτε πάνω την αμυγδαλόψιχα φιλέ καβουρδισμένη και σερβίρετέ τη χλιαρή.
Πηγη:myself.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: